У Монастирищі відбулося фольклорне свято

У Монастирищі відбулося фольклорне свято

Перше обласне фольклорне свято автентичного та народного співу «Маріїні скарби» нещодавно відбулося у Монастирищі. На свято завітали творчі колективи Черкащини та представники Вінничини. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Свято організували на честь Марії Шандри – знавця фольклору краю, учасниці і самодіяльного режисера-постановника фрагментів народних обрядів народного аматорського обрядово-фольклорного колективу «Вишуканка» Бачкуринського сільського будинку культури.

У цей день біля будинку культури облаштували виставки робіт умільців народно-прикладного мистецтва, грали народні музики, духовий оркестр. Під час огляду виставки робіт майстрам вручили подяки.

Загалом же під час концерту свої таланти демонстрували колективи з Монастирищенського, Корсунь-Шевченківського, Шполянського, Уманського, Жашківського, Христинського, Маньківського районів, а також Іллінецького району Вінницької області.

Голова райдержадміністрації Олег Недогода привітав гостей на Монастирищенській землі та відзначив, що у фестивалі беруть участь кращі фольклорні колективи, які несуть у собі неповторність нашої пісні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x