Діяльність інтернатних навчальних закладів обговорили на обласній нараді

Діяльність інтернатних навчальних закладів обговорили на обласній нараді

Нарада для керівників інтернатних навчальних закладів відбулася 14 червня на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради». Про це «Нова Доба» дізналася від Управління освіти і науки ЧОДА.

Відкрила захід заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, яка подякувала керівникам інтернатних навчальних закладів за роботу протягом навчального року. Звертаючись до присутніх, Оксана Іванівна наголосила на необхідності модернізації існуючої мережі навчальних закладів, відзначивши, що у цьому аспекті керівники шкіл-інтернатів мають здійснювати обмін досвідом, використовуючи як вітчизняні, так і закордонні новації.

Про здачу звітів із питання цивільного захисту доповів заступник начальника штабу цивільного захисту управління, методист відділу фізичної культури, військово-патріотичного виховання та основ здоров\’я Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Микола Герман.

У рамках заходу начальник Черкаського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Антоніна Саприкіна вручила керівникам інтернатних навчальних закладів дипломи за перемогу в VII обласних комплексних змаганнях з видів спорту серед вихованців інтернатних навчльних закладів.

Заступник начальника відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення управління Тетяна Кійко ознайомила присутніх з особливостями впровадження системи держзакупівель ProZorro, наголосивши на дотриманні фінансової дисципліни в інтернатних закладах.

Підсумки роботи інтернатних навчальних закладів у 2015/2016 навчальному році підвела головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та виховної роботи управління Олена Овчаренко. Водночас Олена Сергіївна озвучила результати вивчення стану надання освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами. Також було розглянуто питання організованого завершення роботи оздоровчих пришкільних таборів.

Методист лабораторії розвитку освіти та педагогічних інновацій ЧОІПОПП Лариса Стрижак у своєму виступі наголосила на дотриманні вимог законодавства з охорони праці та безпеки життєдіяльності в інтернатних навчальних закладах. Також Лариса Федорівна зупинилася на питанні попередження випадків травматизму та смертності у навчальних закладах, принагідно закцентувавши увагу на необхідності проведення роз’яснювальної та виховної роботи щодо безпеки життєдіяльності під час навчально-виховного процесу.

Учасники наради долучилися до обговорення питань порядку денного. Так, зокрема було внесено пропозицію створення робочої групи з підготовки нормативно-правової бази діяльності реабілітаційного відділення навчально-реабілітаційних центрів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x