У ЧНУ навчаються півтори сотні студентів з Азербайджану

У ЧНУ навчаються півтори сотні студентів з Азербайджану

Згідно з графіком навчального процесу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся заїзд студентів-іноземців, громадян Азербайджанської Республіки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧНУ Б. Хмельницького.

Більше півтори сотні студентів заочної форми навчання прибули до Черкас на літню сесію.

Студентів-іноземців прийняли навчально-наукові інститути історії і філософії, фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем, іноземних мов, педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, а також психологічний факультет.

Кілька тижнів вони опановуватимуть навчальну програму, а після завершення сесії навчатимуться дистанційно з допомогою викладачів, які розміщуватимуть завдання на сайті університету та надсилатимуть електронною поштою.

Для забезпечення комфортних умов навчання і проживання студентів із Азербайджану активно працюють фахівці Центру організації роботи з іноземними студентами університету, адміністративно-господарська служба, працівники гуртожитків, інститутів, де навчаються і проживають студенти-іноземці.

Четвертокурсниця ННІ історії і філософії Нурана Абдуллаєва (Баку) говорить:

– Нас гарно прийняли, розмістили в гуртожитку університету. Навчаємося щодня з 8-ї ранку до 6-ї вечора. Дуже гарний персонал, викладачі. Ми знайшли час подивитися Черкаси, нам тут дуже подобається. Взагалі Україна – гарна країна!

– Торік університет отримав ліцензію на підготовку іноземних студентів і за короткий термін нам вдалося залучити на навчання іноземних студентів, – говорить ректор університету Олександр Черевко. – На сьогодні в Черкаському національному навчаються громадяни десяти зарубіжних країн – Азербайджану, Лівії, Марокко, Туркменістану, Гани, Зімбабве, Пакистану, Малайзії, Лівану і Нігерії. Незабаром до нас прибудуть студенти із Індії, Пакистану, Королівства Свазіленд, Південно-Африканської Республіки, Кенії, Танзанії, Ліберії, Кот-д’Івуар і навіть із США. Керівництво та колектив університету докладає всіх зусиль, щоб іноземні студенти отримали якісні освітні послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x