Виставку Олександра Ворони представили у художньому музеї

Виставку Олександра Ворони представили у художньому музеї

Персональну виставку донецького художника, члена Національної спілки художників України (1994 р.) Ворони Олександра Івановича презентував 16 червня Черкаський обласний художній музей. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Музейний простір».

Художник з 2016 року мешкає у м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області, хоча його малою батьківщиною є м. Макіївка Донецької області, де народився 17 січня 1947 року. Професійну освіту здобув у Луганському (кол. Ворошиловградському) художньому училищі, яке закінчив у 1974 році. Учителями з фаху були В.Вайнреб, Є.Зайцева, Є.Чумак.

Становлення майстерності молодого живописця відбувалося у тривалих подорожах. Саме тоді уяву митця заполонила неймовірної краси природа півночі Росії та південного берега Криму, Поволжя та центральної частини України. Однак, у 1982 році художник повернувся на рідну Донеччину, де вже у 1989 році відбулася його перша персональна виставка. Відтоді майже щороку бере участь у виставках і пленерах всеукраїнського та міжнародного масштабу.

Любов до мистецтва, велика працездатність дали свої результати. Живописець є неодноразовим лауреатом виставок-конкурсів, має чисельні дипломи, грамоти та подяки.

Художник майстерно володіє всіма жанрами, віддаючи особисту перевагу портретному живопису, хоча на виставці кількісно переважають пейзажні полотна. Нині музей показує на широкий загал близько 60 робіт Олександра Івановича, створених протягом 40 років. Картини – це його біографія, життєві і творчі сходинки. Вони у всій повноті, різноманітті і суперечностях якнайкраще відображають взаємовідносини людини і природи, передають міць і красу землі, стверджують радість життя. Хоча деякі з робіт повні тривожного почуття, перестороги, іноді смутку.

Характерною особливістю живопису митця є виняткова глибина, досконала реальність зображення. Покладені на полотно за допомогою тонких, ювелірно точних мазків ніжні і трепетні фарби передають різноманітні відтінки настрою. Вони несуть добро, світло, спокій, любов та легку ноту філософських міркувань.

Багато картин автора знаходяться в музеях Донецька, Макіївки, Артемівська, а також у приватних колекціях як на території України, так і за її межами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x