Черкащани відзначили День йоги

Черкащани відзначили День йоги

20 червня у Долині троянд містяни святкували День йоги. На учасників та гостей свята чекали цікаві види йоги. Досвідчені інструктори ознайомлювали з асанами, розповідали про напрямки йоги та практикували просто неба. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Привітала присутніх директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова зазначивши, що у Міжнародний день йоги у Долині троянд представлені різновиди йоги, які практикують у нашому місті і, можливо, це когось спонукатиме зайнятися йогою, а комусь допоможе у неї більше заглибитися, іншим – надасть поштовх до пошуку вчителя чи свого власного шляху та побажала, щоб у кожного з нас у житті була присутня рівновага, яку надає йога, мудрість та бажання розвиватися.

Розпочалося святкування із привітання Сонцю (Сурья Намаскар), а затим відбувалися практичні заняття та лекції від різних шкіл та напрямків: Українська Федерація Йоги представила йогу для початківців (Ольга Шемшур), йогатерапію (Сергій Штангей), Кайя-йогу, скульптура тіла (Лайкова Валентина), лекцію по Прасу йозі від Татяни Баранович.

Вікторія Однокіз поділилася враженнями самостійної подорожі до Індії, розказала про деякі секрети оформлення візи та запропонувала допомогу відчайдухам, які матимуть проблеми з бронюванням квитків до цієї країни, виходячи з власного досвіду.

Тут можна було побачити парну йогу (В. Лайкова, Шемшур О.) та комплекс йоги на розтяжку від Дмитра Дикого.

Громадська організація «Йога в повсякденному житті» запропонувала свої майстер-класи для дітей (Оксана Троян), йога для спини (Галина Мейстер та Вадим Лісняк) вагітних та початківців (Горобець Олександр), а лекція від інструктора йоги Олександра Осіна ознайомила з системою, яка є профілактичним і реабілітаційним інструментом, особливо при порушеннях вегетативної, нервово-судинних захворюваннях і боротьбі зі стресами та втомою.

Голова ГО «Йога в повсякденному житті» Юрій Поліщук зазначив:
– Система «Йога у повсякденному житті» призначена для задоволення потреб сучасності. Це цілісна система здоров\’я, що охоплює науку тіла, розуму, свідомості і душі. Побудова даної системи пропонує поступовий і сталий розвиток, незалежно від віку практикуючого або фізичного стану. Більше 12 тисяч інструкторів працює у всьому світі, які безкоштовно передають знання та ознайомлюють з йогою (асани, пранаями, техніки медитації, крії, тобто очисні процедури), а в Індії створено навіть Міністерство йоги. У Черкасах же у міжнародному центрі «Йога в повсякденному житті» працює 36 інструкторів, які кожного дня проводять заняття для дітей та дорослих (йога для спини, для покращення зору, для вагітних, від тиску) тобто всі комплекси від першого по восьмий.

Окрім практичних занять організатори запропонували йога-талісман у подарунок, розпис хною «Мехенді», аквагрим для дітей та вагітних, малювання Мандал з піску. А ще можна тут було скуштувати вегетаріанської їжі, якою пригощали представники різних напрямків у йозі та від єдиного в Черкасах закладу ведичної кулінарії лактовегетаріанської кухні «Саттва», що нещодавно відкрився і стає дедалі популярнішим.

А концертну програму показали гурт «Акуна матата» (гра на барабанах), школи танцю «Ізмір», «Non stop», «Maxdance», у репертуарі яких були як сучасні композиції, так і східні танці.

До відома:
12 грудня 2014 року Генеральна Асамблея ООН підтримала ініціативу прем\’єр-міністра Індії, який звернувся з пропозицією заснувати Міжнародний день йоги.

Вже другий рік Україна з радістю приєднується до світового потоку популяризації ідей Йоги. Цього року з ініціативи Посольства Республіки Індія в Україні та ряду Шкіл і громадських організацій також проведено яскраві і пізнавальні заходи, де ознайомлювалися зйогою, представленою безліччю напрямків і стилів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x