У складі паралімпійської збірної України – 7 черкащан

У складі паралімпійської збірної України – 7 черкащан

ХV Паралімпійські Ігри пройдуть 7-18 вересня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). У складі збірної України на цих випробуваннях – 7 черкащан. Сьогодні їх представили в Черкаській ОДА. Окрім того, паралімпійцям вручили нове обладнання та спецодяг. Про це повідомляє власний кореспондент«Нової Доби».

До Вашої уваги імена спортсменів-паралімпійців, які вже скоро захищатимуть честь України на найпрестижніших змаганнях планети:
Дорошенко Олександр Володимирович – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 року, фіналіст Паралімпійських ігор 2012 року, чемпіон світу 2013, 2015 років та Європи 2014 року у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.

Данилюк Роман Тарасович – майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.

Білоножко Олександр Васильович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 років.

Жук Максим Олександрович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 років.

Яринка Ірина Сергіївна – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналістка Кубку світу 2015-2016 років.

Ковальчук Василь Володимирович – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з
кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.

Кулинич Богдан Григорович – кандидат у майстри спорту України з футболу, член збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП, чемпіон Європи 2014 року, срібний призер чемпіонату світу 2015 року.

Особливо видатні результати демонструють веслувальники з Черкащини – тому в екіпажі, який представлятиме Україну на змаганнях із академічного веслування, три спортсмени із чотирьох – із нашої області.

– У кожному районі є люди, які з гідністю представляють нашу область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. – зазначив Юрій Горященко, начальник КЗ «Центр Інваспорт» Черкаської обласної ради.

У складі паралімпійської збірної України – 7 черкащан Сьогодні у Черкаській ОДА спортсменам вручили придбані за державний кошт інвентар для виступів та спецодяг. Таке забезпечення стало можливим після того, як Управління молоді та спорту спільно з регіональним центром «Інваспорт» проаналізувало потреби спортсменів і внесли відповідне клопотання на розгляд обласної ради – повідомив Максим Зеленський, начальник Управління молоді та спорту ЧОДА.

Зокрема, для Дорошенка Олександра придбали списи для метання, диск, та спеціальне взуття для виступів. Для Романа Данилюка – туфлі для штовхання ядра і ядро. Веслувальникам – спеціальні костюми.

– Хочу подякувати спортсменам за їхню працю. Ви є яскравим прикладом для молоді, та й усієї країни. Значна частина юнацтва зараз зайнята не тим, чим треба. Важливо їх залучати до спорту і фізкультури. – зазначив заступник голови ОДА з питань цивільного захисту, транспорту, молоді та спорту Костянтин Омаргалієв.

Як пояснив Юрій Горященко, начальник КЗ «Центр Інваспорт» Черкаської обласної ради, успіх українських паралімпійців полягає зокрема у тому, що Україна вчасно вступила у нішу спорту серед людей з обмеженими можливостями. Тому наші спортсмени посідають високі місця у світових рейтингах. Однак із кожним роком конкуренція на паралімпійських змаганнях зростає, тому завойовувати медалі з роками буде все складніше.

Катерина Коваленко, заступник начальника Управління молоді та спорту ЧОДА, зауважила, що в Україні системна підготовка спортсменів з обмеженими можливостями організована на високому рівні. До того ж, як правило, мотивація серед таких спортсменів вища, адже спорт для них – сенс життя. Тому мотивація – ще одна причина того, що паралімпійці демонструють іноді навіть вищі результати, ніж здорові спортсмени.

У складі паралімпійської збірної України – 7 черкащан
Представлені спортсмени подякували за роботу і підтримку своїм тренерам, членам команди та держслужбовцям. Черкаські паралімпійці прагнуть до перших місць на змаганнях і обіцяють докласти максимум сил для досягнення найвищого результату.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x