Нагадування платникам про порядок справляння рентної плати та екологічного податку

В управлінні податків і зборів з юридичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області нагадали платникам про порядок справляння рентної плати та екологічного податку у 2016 році та запропонували, у разі неправильного визначення податкового зобов’язання за 1 квартал ц.р., подати відповідні уточнюючі.

Так, з 1 січня 2016 року, із внесенням згідно Закону України від 24 грудня 2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» змін до Податкового кодексу України, відбулось збільшення (індексація) розміру ставок рентної плати та екологічного податку.

З 1 січня 2016 року:
1. ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України збільшено на 13,5 відс.; за спеціальне використання води – на 26,49-26,55 відс.; за спеціальне використання лісових ресурсів – на 40,0 відс., а для ялини і ялиці – на 100,0 відс.
2. ставки екологічного податку збільшено на 25,81-26,92 відс.

Закликаємо платників задля уникнення заниження податкового зобов`язання та, відповідно, нарахування штрафних санкцій, при складенні відповідної податкової звітності за 2 квартал п.р. врахувати викладену вище інформацію та за необхідності внести відповідні зміни до звітності за 1 квартал шляхом подання уточнюючих розрахунків.

З початку року на сьогодні до бюджетів надійшло 22,2 млн грн рентної плати за спеціальне використання води; 20,7 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; 4 млн грн рентної плати за користування надрами та 204,9 тис грн рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Також надійшло 28,5 млн грн екологічного податку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x