Кабачок – майже універсальний продукт

Кабачок – майже універсальний продукт

Батьківщиною кабачків вважається Мексика, де їх почали вирощувати за 3 тисячі років до нашої ери. В Європу ці овочі завезли в XVI столітті, як і гарбузи. Зараз же кабачки вирощують у багатьох країнах світу. Легкий у вирощуванні та приготуванні, цей дієтичний продукт став дуже популярний і в Україні.
Із кабачка можна готувати різноманітні страви: запіканки, салати, оладки… А ще лікарі та дієтологи радять робити з нього… смузі! Цей овоч може стати прекрасною основою для будь-якого поєднання. Змішайте в блендері кабачок із ягодами – і коктейль матиме ягідний смак, змішайте з апельсином і бананом – отримаєте десерт із екзотичним смаком.

Вітаміни і мікроелементи
У 100 г кабачка міститься:
– води – 93 г;
– білків – 0,6 г;
– жирів – 0,3 г;
– вуглеводів – 5,2 г.
У кабачках також є солі фосфору, калію, магнію і кальцію. Плоди кабачків багаті на вітаміни С, В1, В2, а також на нікотинову, яблучну і фолієву кислоти.
Кабачки – дієтичний продукт. Вживання цих овочів створює ілюзію ситості, тому після них не хочеться висококалорійної їжі.

Користь кабачків
Кабачки містять у невеликій кількості органічні кислоти, але вони ніжні й не здатні викликати подразнення шлунка чи кишечника. Кабачки – ідеальна їжа для тих, хто страждає від захворювань шлунково-кишкового тракту та цукрового діабету.
За допомогою відвару з квіток рослини кабачка можна лікувати шкірні захворювання.
Цей овоч дуже корисний для літніх людей. Вживання кабачка стимулює роботу травного тракту, оновлює склад крові, протистоїть розвитку атеросклерозу. Марганець, що входить до складу жовтого кабачка, сприяє кращій роботі мозку й покращує пам\’ять. Також цей компонент швидше загоює рани.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x