Організатор розбійних нападів на підприємства переховувався за кордоном

Організатор розбійних нападів на підприємства переховувався за кордоном

Прокуратура Черкаської області скерувала до компетентних іноземних органів клопотання про екстрадицію особи, яка обвинувачується у вчиненні низки особливо тяжких злочинів, для притягнення до кримінальної відповідальності. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що у січні 2011 року на території Черкаської та Кіровоградської областей група осіб вчинила ряд розбійних нападів на сільськогосподарські підприємства, тобто кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування було встановлено та доведено, що вказані злочини вчинив громадянин Т., який тривалий час (з 2011 року) переховувався від правоохоронних органів, у зв’язку з чим був оголошений в міжнародний розшук і розшукувався, в тому числі на території іноземних держав.

У грудні 2013 року до правоохоронців надійшла інформація про те, що розшукувана особа відбуває покарання на території іноземної країни, де вона вчинила аналогічні кримінальні правопорушення.

За результатами розгляду іноземною стороною клопотання про екстрадицію громадянина Т., воно було задоволено, а вказана особа видана до правоохоронних органів області та в грудні 2015 року етапована до місця провадження у справі.

За наслідками досудового розслідування обвинувальний акт щодо громадянина Т. скеровано до суду для розгляду по суті та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x