На пляжі черкащан навчали, як зробити своє літо безпечним

На пляжі черкащан навчали, як зробити своє літо безпечним

23 червня Традиційна масштабна інформаційно-роз`яснювальна акція рятувальників «Безпечне літо» відбулася на одному із центральних пляжів Черкас. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Статистика свідчить: щороку на водоймах України через недотримання правил безпеки тонуть декілька тисяч осіб. На жаль, не виключення і Черкащина, де цьогоріч на воді сталося 22 надзвичайні події, під час яких загинуло 15 громадян, 32 людини вдалось врятувати.

Інформаційна акція під красномовною назвою «Безпечне літо» відбулась в обласному центрі пляжі «Живчик». Місце заходу було вибране не випадково: завдяки розвиненій спортивній та пляжній інфраструктурі він приваблює велику кількість відпочивальників.
На пляжі черкащан навчали, як зробити своє літо безпечним
На пляжі черкащан навчали, як зробити своє літо безпечним
До акції залучили водолазів, медичних працівників, психологів та волонтерів. Просто на очах у людей рятувальники, пояснюювали гучномовець для чого потрібні буйки, як треба діяти, коли хтось із плавців потребує термінової допомоги. На березі медики навчали невідкладної медичної допомоги, техніці непрямого масажу серця, штучному диханню. Лікарка також детально пояснила, що слід робити у випадку теплових чи сонячних ударів.

Уважно слухали екстремальних психологів Управління, які працюючи із різними віковими групами, навчали зберігати спокій та ефективно діяти у випадку загрози виникнення надзвичайної події.

Для найменших відпочивальників провели вікторину «Яскраве літо».

«Щороку напередодні та в розпал пляжного сезону на території області, окрім інформаційно-роз`яснювальної роботи, навчань та рейдів на воді, рятувальники проводять також інформаційні акції», – розповів речник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

– Мета таких заходів – не лише привернути увагу громадян до небезпек відпочинку біля водних об’єктів, а й надати базові знання з реагування та рятування, якими повинна володіти кожна людина», – наголосив Костянтин Петрович.

Присутні спостерігали за особливостями роботи водолаза-рятувальника, і навіть, виконуючи прості завдання, змогли відчути себе справжнім рятувальником. Приміряючи на себе рятувальні жилети, практикуючись у наданні першої медичної допомоги, вирішуючи завдання спеціальних психологічних вправ, люди не лише набули нових знань, але й зрозуміли особливості небезпек, притаманних літньому відпочинку.

Профілактична акція «Безпечне літо» триватиме в усіх районах області до завершення пляжного сезону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x