200 тисяч гривень повернули бюджету держави за участі прокуратури

200 тисяч гривень повернули бюджету держави за участі прокуратури

Смілянська місцева прокуратура забезпечила захист інтересів держави в особі Інституту помології ім. Л.П. Симиренка Національної академії аграрних наук шляхом подачі до господарського суду позову про стягнення з ТзОВ «Львівський сад» заборгованості за оренду нерухомого майна, що належить до державної власності. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Згідно договору, укладеного за погодженням президента Національної академії аграрних наук, Інститутом помології ім. Л.П. Симиренка передано в оренду ТзОВ «Львівський сад» мережу нежитлових приміщень в селі Мліїв Городищенського району, що перебувають на балансі Інституту та загальна вартість яких становить близько 616 тис. грн. Власником вищевказаного нерухомого майна згідно свідоцтв про право власності є Національна академія аграрних наук України.

Встановлено, що ТзОВ «Львівський сад» маючи заборгованість по орендній платі перед Інститутом на суму майже 211 тис. грн., у добровільному порядку її не сплачувало, що стало підставою звернення прокуратури до суду.

Врахувавши позицію прокуратури, господарським судом Львівської області позов в інтересах держави було задоволено та з ТзОВ «Львівський сад» стягнуто заборгованість за оренду державного нерухомого майна на загальну суму 211 тис. грн., що відповідає державним інтересам.
Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x