На Черкащині виявлено 3983 працівники, які працювали нелегально

На Черкащині виявлено 3983 працівники, які працювали нелегально

За інформацією управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Черкаській області, проведеними у січні – травні 2016 року перевірками встановлено 3983 випадки використання незареєстрованих найманих працівників; легалізовано 8418,8 тис.грн. доходів та донараховано 1262,8 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того 114 черкащанин, що провадили діяльність без реєстрації, залучено до державної реєстрації із сплатою 30 тис. грн. податків. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС в Черкаській області.

За п’ять місяців поточного року проведено 40 перевірок з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізосіб. Донараховано 3860,6 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, до бюджету надійшло 722,6 тис. грн. ПДФО.
У результаті спільних заходів територіальних органів фіскальної служби та місцевої влади керівники 344 підприємств та 309 підприємців – фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. Таким чином бюджет отримав додаткових 703,1 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб.

Також звітного періоду за участі фіскальної служби області робітники отримали 6473,7 тис.грн. заборгованої зарплати. За рахунок цього місцеві бюджети одержали додаткових 1355 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб. Зокрема погасили зарплатні борги перед працівниками шість підприємств державної форми власності на загальну суму 2177,6 тис.грн.
Нагадуємо, з 1 січня 2016 року податок на доходи фізичних осіб справляється за єдиною ставкою 18 відс. Також із суми доходу утримується військовий збір за ставкою 1,5 відс. Єдиний внесок з 1 січня ц.р. справляється за ставкою 22 відс. до бази нарахування на фонд оплати праці. На виплати за цивільно-правовими договорами також нараховується єдиний внесок в розмірі 22 відсотки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x