Хортингістів з області атестували в Золотоноші

Хортингістів з області атестували в Золотоноші

Черкаська обласна федерація хортингу завершила проведення атестаційних семінарів серед команд міста та області. Про це \”Нова Доба\” дізналася з Управління у справах сім\’ї, молоді та спорту.

12 червня 2016 року у приміщенні ЗОШ № 2 м. Золотоноші відбулася атестація спортсменів Золотоніської федерації хортингу, яких тренує Сніжана Борисівна Шарапа. Проводив атестаційний семінар вже традиційно в.о. президента Черкаської обласної федерації хортингу, тренер ЧХК «Прайд» Сергій Вікторович П\’ятіков, а допомагали атестаційній комісії спортсмени “Прайду” Руслан Цимбал і Андрій Савчук. За словами С.В.П’ятікова, Золотоніська федерація хортингу у першому півріччі 2016 року зарекомендувала себе як одна з найбільш перспективних районних федерацій хортингу на Черкащині. Спортсмени молодої золотоніської команди вже встигли стати призерами кількох регіональних та всеукраїнських чемпіонатів, і під час атестаційного семінару теж продемонстрували високий рівень підготовки. За результатами роботи 25 спортсменам команди присвоєно 1 – 4 ранки (кваліфікаційні ступені).

А 17 червня атестаційна естафета перейшла до юних хортингістів з Ірклієва, котрі тренуються під керівництвом Олександра Борисовича Жигала в Іркліївській загальноосвітній школі. Для 14-ти іркліївських спортсменів перша атестація з хортингу стала справжньою подією, адже на семінарі, крім директора школи Ольги Володимирівни Грищенко, були присутні ще й поважні гості: начальник відділу освіти Чорнобаївської РДА Піддубна Раїса Василівна та методист відділу освіти Кикоть Станіслав Петрович. Саме вони вручали дітям хортинг-паспорти з відмітками про проходження атестації та присвоєння відповідних ранків. Користуючись нагодою, ЧОФХ висловлює щиру подяку посадовцям Чорнобаївщини за увагу, приділену національному виду спорту.

Фінальним етапом атестаційної роботи ЧОФХ стала атестація спортсменів ЧХК “Прайд”, що проходила у черкаській ЗОШ № 26 також 17 червня. Більшості учасників команди не вперше доводиться складати атестаційні нормативи, і цьогорічний семінар став “пілотним” лише для найменших “прайдівців”. Та навіть вони мають повне право вважатися досвідченими спортсменами, про що свідчить участь у ряді змагань регіонального та національного рівнів і здобуті на них нагороди. Тож під час атестаційного семінару, котрий тривав п\’ять годин, і “ветерани”, і новачки мали проказати все, на що здатні й чому навчилися протягом останнього року. Як зазначив тренер команди Сергій П’ятіков, його вихованці продемонстрували дуже високий атестаційний рівень, про що свідчать присвоєні спортсменам ранки: Цимбал Руслан та Савчук Андрій — 9-й ранк, Вареник Володимир та Цимбал Богдана — 8-й ранк, Шкаланді Поліанна, Андрійчук Вероніка, Косий Олег, Денисенко Денис та Дівніч Артем — 7-й ранк, з 1-го по 6-й ранки — решта “прайдівців”. Таким рівнем підготовки спортсменів може похизуватися не кожна команда України.

Тож залишається привітати спортсменів Черкас, Золотоноші та Ірклієва з успішною атестацією й побажати тренерам С.В.П’ятікову, С.Б.Шарапі, О.Б.Жигалу та їх вихованцям натхнення і подальших перемог.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x