На Черкащині найближчими днями очікуються дощі й грози

На Черкащині найближчими днями очікуються дощі й грози

На погоду Черкащини впливає улоговина циклону з центром над Азовським морем. Створилися умови для розвитку грозової діяльності. Тому сьогодні та завтра очікуються грози, дощі, місцями град та шквали 17-22 м/с. Найбільш інтенсивні грозові явища можливі в південних, центральних районах області та на Лівобережжі. Температурний фон при цьому тимчасово спаде на 2-3º. Температура вночі очікується у межах +18–+20º, вдень до +26–+28°. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Нагадуємо, що грозові явища часто несуть небезпеку. Є випадки загибелі людей та тварин від блискавки під час шторму на Кременчуцькому водосховищі. Часто після грози на вулицях міста залишаються на землі обірвані шквалами дроти електропередач. Небезпечні в умовах поганої видимості із-за дощу повалені дерева на автошляхах. Тому будьте уважними і обережними!

Температура води в Дніпрі біля Черкас на 8 год. 27°С.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 30 червня становить 19,6° тепла, на цю дату найвища температура повітря 33,1° тепла відмічалася у 1954 р., найнижча – 7,3° тепла – у 1992 р.
Атмосферний тиск знижений, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря збільшиться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x