У Черкасах 3200 дітей відпочило цього літа у пришкільних й мовних таборах

У Черкасах 3200 дітей відпочило цього літа у пришкільних й мовних таборах

1471 дитина відпочила влітку 2016 року в пришкільних і 1729 учнів у мовних таборах міста, а 572 поглибилювали свої знання у наукових школах. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

З 30 травня до 16 червня 2016 року було організовано роботу 17 пришкільних таборів з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста: гімназій № 9, 31, колегіуму «Берегиня», СШ № 3, 17, 27, 28, 33, ЗОШ № 8, 12, 21, 30, 32, НВК №34, приватної школи №770, санаторної та спеціальної шкіл-інтернатів Черкаської обласної ради, в яких відпочили 1222 дитини та роботу спортивно-оздоровчого табору «Старт» КДЮСШ №1 з денним перебуванням дітей за бюджетні кошти (249 дітей) на базі НВК №34.

Усього в 17 пришкільних таборах та спортивному таборі «Старт» відпочили 1471 дитина. У порівнянні: в 2015 році у 18 пришкільних та 2 профільних таборах відпочили 1522 дитини.

У 15 пришкільних таборах за батьківські кошти організовано 2-х разове харчування дітей (щоденна вартість – 45 грн у день на одного учня), в 3-х – за бюджетні кошти (санаторна та спеціальна школи-інтернати Черкаської обласної ради, спортивний табір «Старт» на базі НВК №34).

Від загальної кількості категорійних дітей у пришкільних таборах відпочили: 28 дітей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС; 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 45 дітей з інвалідністю; 20 дітей із малозабезпечених сімей; 61 дитина з багатодітних сімей; 179 дітей з неповних сімей, 171 – талановитих та обдарованих дітей, 23 дітей осіб, визнаних учасниками АТО, 4 учнів, які стоять на шкільному обліку, як схильні до негативних вчинків.

Під час роботи таборів значна увага зверталася на активізацію виховної роботи, на національно-патріотичне виховання, на виконання комплексу спеціальних заходів, спрямованих на відновлення фізичних і психічних функцій дитячого організму, соціальної активності, всебічного розвитку.

З метою попередження нещасних випадків з дітьми під час табірної зміни проведено інструктажі та бесіди з безпеки життєдіяльності. Ознайомлено дітей з правилами поведінки в побуті, в громадських місцях, в транспорті, на дорогах та водоймищах.

В усіх пришкільних таборах проведено урочисті відкриття та закриття табірної зміни, підготовлено цілий ряд виховних заходів, спрямованих на профілактику негативних вчинків та шкідливих звичок серед школярів, формування в них здорового способу життя, творчих здібностей. Організовано пішохідні прогулянки вулицями міста, відвідування парків, визначних місць м. Черкаси.

Організовано й проведено екскурсії: в позашкільні навчальні заклади міста, до Черкаської академії пожежної безпеки ім. Героїв, до КП «Черкасиводоканал», до Черкаської обласної пожежно-рятувальної частини, на хлібозавод, в Центр роботи з обдарованими дітьми, до кімнати-музею В.Симоненка, на станцію юних натуралістів, до дитячого розважального центру «Хрещатик-Сіті», до ПАТ «Юрія», на метеостанцію, до річкового вокзалу, до патрульної поліції м. Черкаси, до Будинку вчителя.

Окрім цього діти відвідували кінотеатри, музеї, бібліотеки, зоопарк, планетарій, драматичний театр, філармонію, ляльковий театр, редакцію газети «Нова доба», боулінг-клуб. З метою реалізації рухової активності дітей в усіх таборах відпочинку проведено різного роду спортивні змагання, малі олімпійські ігри, естафети, інтелектуально-розважальні ігри, ігри-подорожі, забави тощо.

Проведено конкурси: малюнків, віршів, загонових газет, прислів’їв (в усіх таборах); а в окремих читців, театралізованих казок, танців, загадок, гуморесок, вікторини, табірні свята, концерти, пісенні вернісажі, тренінги, диспути, інтелектуальні, інтерактивні, рольові ігри, фотовиставки, слайд-шоу, шахово-шашкові турніри, майстер-класи, розважальні програми з елементами майстер-класу, козацькі розваги та забави, КВК, турніри, фестивалі, шоу, виставки, відео лекторії, флеш-моби, квести, аукціони, виступ агітбригади дружини юних рятувальників «ЮНІКС».

Учні гімназії №31, колегіуму «Берегиня», СШ №28, НВК №34 займалися в гуртках за інтересами та студіях. Організовано зустрічі: з письменниками О.Прилуцьким, В.Борщем (СШ №28), дитячими письменниками Черкащини (ЗОШ №21).

Інформаційно-методичні матеріали СШ №3, ЗОШ №32 щодо організації національно-патріотичного виховання під час літнього відпочинку дітей подано на обласний конкурс.

У рамках року англійської мови в Україні, влітку 2016 року у школах міста було відкрито 35 мовних таборів, що працювали за окремими мовними програмами, в яких 1729 учнів мали можливість удосконалити свої практичні знання з іноземних мов: англійської, іспанської, німецької, французької.

Мовні табори ПМГ та СШ №28 працювали у форматі проекту «GoGlobal camps» – пришкільних таборів з поглибленим вивченням англійської мови, що створені громадською організацією GoGlobal разом з МОН України та компанією Microsoft.

Цього літа на базі гімназії № 9, ФІМЛІ, СШ № 17, 28, ЗОШ № 5, 8, 32 працювали й літні наукові школи, в яких мали можливість поглибити свої знання з навчальних дисциплін 572 обдаровані дитини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x