На Канівщині планують створити три громади, а на Корсунщині – дві

На Канівщині планують створити три громади, а на Корсунщині – дві

Упродовж двох днів в облдержадміністрації експертна група обговорювала моделі створення у Канівському та Корсунь-Шевченківському районах об’єднаних громад. Основна вимога до майбутніх ОТГ – спроможність, наголошує заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Торік на Черкащині почали функціонувати три ОТГ: Білозірська, Мокрокалигірська та Єрківська. Зараз на підході ще декілька тергромад. Свої об’єднавчі моделі пропонують й Канівщина з Корсунщиною.
– Зараз наше основне завдання – розглянути та різнобічно проаналізувати запропоновані в районах моделі створення спроможних громад, – говорить Ярослав Березань. – Усебічно погодити об’єднавчий варіант мають у першу чергу саме на місцях, а згодом і підписати відповідні протоколи. Потім під ці рішення доопрацюємо перспективний план, а не навпаки.
Так, на території Канівського району громада пропонує утворити три ОТГ: Канівську, Ліплявську та Степанецьку. Але варіанти об’єднання, запропоновані райдержадміністрацією та міськвиконкомом, дещо різняться та потребують доопрацювання. У Корсунь-Шевченківському районі схиляються до варіанту утворення двох громад – Корсунь-Шевченківської та Стеблівської. Саме вони, за попередніми підрахунками, мають найкращі перспективи. Для того, щоб в цих районах остаточно погодили варіанти об’єднання, в ОДА дали менше місяця на обговорення.

– Процес утворення громад не зворотній, оскільки втілення адміністративної реформи – одне з основних аспектів реалізації державної політики, – підсумовує заступник очільника області. – На розгляд обласної ради маємо подати узгоджений усіма сторонами процесу оновлений перспективний план, щоб у подальшому знову не вносити до нього правки. Адже це все час. Тож закликаю сільські ради пожвавити об’єднавчу роботу, поки вони можуть обрати найкращі для себе варіанти. Якщо ініціатив з місць не буде, то пропонувати варіанти об’єднання буде вже ОДА.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x