У Каневі хочуть створити яхт-клуб, тенісні корти і козацький табір

У Каневі хочуть створити яхт-клуб, тенісні корти і козацький табір

Створення індустріального парку і яхт-клубу, будівництво тенісних кортів та виділення місця під козацький табір обговорювали цими вихідними на громадських слуханнях щодо актуалізації стратегічного плану розвитку Канева. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Kanos».

Концепцію актуалізації стратегічного плану презентувала на початку зібрання заступник начальника управління економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради Олена Жорнова. Зокрема, вона запропонувала внести у Стратегію розвитку міста Канів до 2020–го року такі пункти як: створення та просування бренду міста, розробка стратегії розвитку музейної справи у місті, підтримка створення Національного природного парку «Середньодніпровський», підтримка створення місць для бюджетного відпочинку (хостели та кемпінги), розвиток зеленого та фестивального туризму, створення променад-парку.

Також, за її словами, для розвитку бізнесу у Стратегії передбачається проведення маркетингових заходів для залучення інвесторів, актуалізація роботи координаційної ради із підприємництва, створення інформаційно-ресурсного центру (коворкінг-центр) та ін.

Додатково, за даними чиновниці, у Стратегії розвитку планують передбачити заходи із енергозбереження та енергоефективності, зокрема комплексну термомодернізацію, енергоощадне зовнішнє освітлення, реконструкцію системи водопостачання та каналізації та ін.

Крім того, у презентованому документі з’явилась нова стратегічна ціль – розвиток громади, тобто, всебічна підтримка територіального об’єднання із центром у Каневі, створення прозорого офісу та залучення громадськості до управління містом.

За інформацією Олени Жорнової, станом на 1 червня 2016 року стратегічні цілі із розвитку туризму виконанні на 64%, із ЖКГ – на 48%, із бізнесу – 44%. Однак, дана інформація викликала бурхливу реакцію аудиторії, яка піддала сумніву озвучені цифри.

Присутні на громадських слуханнях канівчани також висловили значну кількість ідей та доповнень до Стратегії. Зокрема, під час обговорення лунали ідеї проведення різноманітних бізнес-форумів, а також створення козацького табору біля підніжжя Тарасової гори.

Екс-депутат районної ради Микола Фесенко зауважив, що доцільно було б до назви розділу у Стратегії «Розвиток туризму», додати й розвиток культури та спорту, адже, за його словами, про спортивні перспективи міста у стратегічному плані не сказано ні слова.

У свою чергу, помічник депутата Черкаської обласної ради Володимира Волковича Дмитро Іванов запропонував провести всеукраїнський конкурс для створення бренду міста. Також він продовжив думку про розвиток спорту та озвучив ідею стосовно створення у Каневі яхт-клубу та будівництва хоча б двох тенісних кортів, що дасть можливість в майбутньому проводити тенісні турніри.

Особливу увагу, за словами Дмитра Іванова, необхідно звернути на визначення та просування винятковості і унікальності значення Канева в історії України.

Присутній на громадських слуханнях директор комунального підприємства «Інформаційно-туристичний центр» Яків Прогнімак зауважив, що у Каневі необхідно також створити історико-краєзнавче об’єднання «Канів від сучасності до давнини», в якому вдасться об’єднати всі музеї міста. У руслі сучасних тенденцій, Яків Прогнімак наголосив на тому, що у Каневі на кожному історичному місці доцільно було б створити QR-коди, а в межах міста забезпечити зону вільного wi-fi.

Відтак, усі ці та інші озвучені пропозиції було зафіксовано представниками управління економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради і уже найближчим часом їх опрацюють, а також визначать інфраструктурну доцільність та фінансову можливість реалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x