Жителів Кам’янщини судитимуть за незаконну вирубку лісу

Жителів Кам’янщини судитимуть за незаконну вирубку лісу

За наслідками досудового розслідування Смілянською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Кам’янського району, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що чоловіки в лютому 2016 року, без передбаченого законом дозволу здійснювали незаконну порубку лісу в урочищі «Крутий Яр» на території Макіївського лісництва ДП «Кам\’янського лісового господарства», що знаходиться в адміністративних межах с. Райгород Кам\’янського району. На момент викриття їхньої незаконної діяльності працівниками лісового господарства та представниками поліції, зловмисники за допомогою бензопил здійснили порубку 58 дерев, чим заподіяли істотну шкоду лісовому господарству України на суму 170 тисяч гривень.

З метою відшкодування шкоди, завданної їхніми злочинним діяннями, прокурором заявлено позов про стягнення з обвинувачених вказаних збитків на користь держави в особі ДП «Кам\’янське лісове господарство».

За вчинене чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x