У Холодному Яру фестивалили патріоти

У Холодному Яру фестивалили патріоти

Фестиваль нескореної нації Холодний Яр відбувся на початку липня у селі Грушківка на Кам’янщині. Так, уже другий рік поспіль, патріоти з різних куточків України збираються, аби знайти друзів, поділитися своєю творчістю, послухати просвітницькі лекції та українську музику.

Цьогорічний фестиваль запропонував своїм відвідувачам насичену програму: музична і літературна сцени, гутірки-дискусії, майстер-класи народних майстрів, ярмарки, турнір із міні-футболу та задушевні розмови біля Холодноярської ватри. Водночас на фестивалі функціонували дві виставки – про історію УПА та про Україну в Другій світовій війни, що підготував Український інститут національної пам’яті.

– Безалкогольний націоналістичний фестиваль ми привезли на Черкащину вперше минулого року, як пілотний проект. І за тією кількістю учасників, що відвідали його минулоріч, ми зрозуміли, що це потрібно і Черкащині, і центральній Україні в цілому, – розповідає одна із організаторів заходу Зоя Бойченко. – Нам багато писали у соцмережах, підказували, залишали побажання. Ми це все проаналізували і провели фест вдруге. Саму ж ідею формату націоналістичного заходу ми перейняли у фестивалю «Бандерштат», що вже як 10 років проходить на Волині.

Як зазначає Зоя Бойченко, «Холодний Яр» – це, найперше, просвітницький, а не розважальний захід, тому Український інститут національної пам’яті привіз історичні лекції, майстер-класи для пошуків документів в архівах.

Підготовка до фестивалю тривала близько 5 місяців. Серед організаторів – «Національний альянс», військово-спортивне товариство «Сокіл», черкаська «Самооборона Майдану», «Пласт». Долучилася до заходу обласна державна адміністрація.

Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x