У Черкасах змагалися богатирі-рятувальники

У Черкасах змагалися богатирі-рятувальники

2 липня у Черкасах в девяте пройшли традиційні спортивно-розважальні змагання «Богатир-рятувальник». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Крім команд-господарів, Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, участь у цих змаганнях, традиційно бере також команда Управління ДСНС у Черкаській області. Цьогоріч у компанії рятувальників дебютувала ще й команда Головного управління патрульної поліції.

Відкриваючи змагання, народний депутат Микола Томенко підкреслив: «Ці змагання – здоров‘я та сили, то ілюстрація непереборного козацького духу, що ніколи не полишав український народ. Українці завжди використовували герць та фізичні вправи для виховання та загартованості свого тіла та духу».

У свою чергу, ректор Інституту Олександр Тищенко зазначив, що «сьогоднішнє змагання дозволить усім учасникам не лише вдосконалити свою фізичну вправність, а й підвищити рівень професійної майстерності та згуртованості. На думку Олександра Михайловича, це дійство, завдяки своїй яскравості та нестандартності, також, безумовно, посприяє зростанню авторитету професії рятувальника у суспільстві».

Програма змагань за 9 сезонів вже набула незмінної стабільності. Відкриваються вони завжди «Рятувальною тягою». Два учасники від команди одночасно за допомогою канатів перетягують на відстань у 15 метрів пожежний автомобіль у повній бойовій комплектації до того ж із бойовим розрахунком в кабіні.

Найкраще розпочала змагання команда Управління. «Ця вправа дуже схожа з перетягування канату, з яким останніми роками ми беручи участь у Всеукраїнських змаганнях стали «майже на ти», – поділився секретом успіху команди її тренер Володимир Цивіна.

Після такої розминки наступив час «Надзвичайної ситуації», або, як жартують учасники, «бігу по колу». За правилами, чотири атлети, неначе естафетну паличку переносять два газових балони загальною вагою 130 кілограмів. Перемогу святкує команда, яка зможе пронести цей нелегкий вантаж на довшу дистанцію. І знову після перемоги на початковому етапі першість святкували рятувальники Управління.

Однією з найбільш улюблених вправ глядачів завжди був «Автопідйомник». Команда з чотирьох спортсменів по черзі примушує колесо вагою 300 кілограмів перекидатися 8 повних обертів.
Нарощуючи перевагу над суперниками, рятувальники Управління зуміли виконати цю вправу швидше за інших, фактично, вирішивши долю загальної перемоги. Тут найкраще проявив себе лідер команди, беззмінний учасник цих змагань від їх початку, Богдан Копил, який сам зумів перекинути колесо чотири рази.

Проте три яскраві перемоги на перших етапах, несподівано зіграли злий жарт із командою Управління. Частково втративши і мотивацію, і концентрацію, атлети-рятувальники не витримали перевірку «пожежною витримкою», де були лише третіми. А переможцями, відсвяткувавши свою першу перемогу на етапі, святкувала команда Управління патрульної поліції. Поліцейські зуміли найбільше разів підняти 300-кілограмову конструкцію.

На останньому етапі – «комплексній естафеті» – рятувальники переносили різноманітні важкі предмети та вкотре тягали пожежний автомобіль. Спотсмени Управління зуміли швидше за інших принести на фініш естафетний багор.

У Черкасах змагалися богатирі-рятувальники
У Черкасах змагалися богатирі-рятувальники У Черкасах змагалися богатирі-рятувальники У підсумку, команда Управління ДСНС у Черкаській області здобула четверту перемогу, і впритул наблизилася до результату Інституту по загальній кількості перемог на цих змаганнях. До того ж, за особистими результатами, впевнену індивідуальну перемогу і почесний титул «Богатир-рятівник–2016» отримав атлет з Управління, заступник начальника 2-ї державної пожежно-рятувальної частини Богдан Копил.

Поліцейські, які посіли другу сходинку змагань, пообіцяли, що наступного року вони докладуть усіх зусиль, аби вибороти головний приз.

Команда Інституту пожежної безпеки, хоча й розчарувала своїх уболівальників, зайнявши третє місце, не втрачала оптимізму. Адже попереду в інституті вступна кампанія і курсанти розраховують на суттєве підсилення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x