Працівники Яндексу розповіли, що черкащани шукають в Інтернеті

Працівники Яндексу розповіли, що черкащани шукають в Інтернеті

Сьогодні під час прес-конференції представники компанії «Яндекс» в Україні поділилися з черкаськими журналістами результатами аналітичного дослідження «Черкаська область в Інтернеті». Представники одного з найбільших пошукових ресурсів розповіли, що найбільше цікавить черкащан, хто з них і о котрій годині користується Інтернетом. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Станом на квітень 2016 року на Черкащині нараховується майже 550 тисяч осіб віком від 15 років, які хоча б раз на місяць виходять в інтернет. Це понад 51 % усього населення області цієї вікової групи. Серед них більше жінок (287 тисяч проти 260 тисяч чоловіків). Рівень проникнення Інтернету в регіоні приблизно дорівнює середньому по Україні, – відзначає керівник прес-служби компанії «Яндекс» в Україні Наталія Журавльова. – Інтернет-аудиторія Черкаської області доволі зріла: дві третини користувачів – ті, «кому за 30». Це трохи більше, ніж у цілому по країні, і значно більше, ніж у решті областей Центральної та Західної України.

Працівники Яндексу розповіли, що черкащани шукають в Інтернеті

Аудиторія Інтернету в Черкаській області порівняно доросла, проте діти і молодь, певно, активніші за батьків, бо найпопулярніша тема у пошуку серед черкащан – це навчання: у Яндексі шукають реферати, твори зі шкільної програми, готові домашні завдання (ГДЗ), тести ЗНО тощо. За цим показником Черкаси перевершили решту України: в інших областях за пошуковими запитами лідирують соцмережі, ігри та кіно, які в Черкаській області посідають друге, третє і четверте місця відповідно.

До топ-10 популярних пошукових тем у жителів Черкас і області також входять авто, техніка й електроніка, здоров’я, новини й інтернет-сервіси. А от порнозапити, усупереч поширеній думці, лише на п’ятій сходинці.

Працівники Яндексу розповіли, що черкащани шукають в Інтернеті

Черкаська область – чи не єдина, де запитів про інтернет-сервіси виявилося так багато. За цим показником її можна порівняти хіба що із просунутими Київською та Львівською.

Зміна політичної ситуації в Україні протягом останніх двох із половиною років також помітно вплинула на запити користувачів, насамперед про поточні події. Так, якщо у листопаді 2013 року жителі Черкащини задали Яндексу 22,5 тисячі запитів зі словом «новини» або «новости», то у березні 2014-го, із початком подій у Криму, – у 5 разів більше. Прикметно, що в інших областях новинами найбільше цікавилися під час загострення ситуації у Криму і зоні АТО, а у Черкаській – у лютому 2015 року, коли різко впала гривня.

Топ-10 товарів, які черкащани найбільше хотіли купити на початку червня (за даними пошуку Яндекса):
1. Квартира
2. Автомобіль
3. Велосипед
4. Будинок
5. Смартфон
6. Залізничний квиток
7. Бензокоса, мотокоса
8. Двері
9. Бойлер
10. Планшет

Топ-10 товарів, які черкащани найбільше хотіли продати на початку червня (за даними пошуку Яндекса):
1. Автомобіль
2. Шини
3. Квартира
4. Будинок
5. Залізничний квиток
6. Собака
7. Човен
8. Дрова
9. Трактор
10. Кондиціонер

Топ-10 професій, які мешканці Черкаської області найчастіше шукали у Яндексі у червні цього року:
1. Водій
2. Зварювальник
3. Кухар
4. Бухгалтер
5. Розклеювач зовнішньої реклами
6. Прибиральниця, покоївка
7. Медпредставник, фармацевт
8. Нянька
9. Офіціант
10. Поліцейський

Топ-10 страв, які жителі Черкаської області хочуть приготувати на початку липня (за даними пошуку Яндекса):
1. Мариновані та малосольні огірки
2. Кабачкова ікра
3. Вишнева наливка
4. Страви з білих грибів
5. Кабачки на зиму
6. Варення з вишні
7. Страви зі свіжої риби
8. Кекси
9. Піца
10. Млинці; вареники з вишнями

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x