Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Сім законопроектів було подано до парламенту

Один із них, що розширює повноваження органів місцевого самоврядування стосовно управління земельними ресурсами, був прийнятий у першому читанні.

Пряма мова депутата
«За ці півроку мною разом із колегами було подано декілька вкрай важливих документів. У першу чергу це законопроект, який має надати землю громадам і припинити нарешті свавілля чиновників-корупціонерів. Верховна Рада вже зробила перший крок – підтримала цю ініціативу в першому читанні. Сподіваюся, що нинішнього року ця депутатська ініціатива набере статусу закону й землею вже найближчим часом будуть розпоряджатися люди, а не рейдери. Крім того, мною були подані законопроекти щодо встановлення жорсткої відповідальності за безгосподарське використання земель; щодо перерозподілу додаткових бюджетних надходжень на користь соціальної сфери; щодо встановлення справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги, розмір яких відповідав би здоровому глузду й був економічно обґрунтованим; щодо встановлення обов’язкового мінімуму виплат на дітей одиноким матерям (батькам)».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Відкрито два нових об’єкти інфраструктури

Спортивний майданчик тренажерів з’явився у м. Корсуні-Шевченківському, а дитячий майданчик у смт. Вільшані Городищенського району вже побудовано.

Пряма мова депутата
«Відкрию невеликий секрет: цього року я планую встановити цілу низку дитячих майданчиків у селах і містах нашого округу. Немає нічого ціннішого, ніж дитячий сміх. Кількість дітлахів потроху збільшується. Тож у кожному селі має бути хоча б невеликий дитячий майданчик. Це саме стосується і спортивних тренажерів – молодь повинна мати змогу займатися спортом. Це не тільки корисно для здоров’я, але й допомагає гартувати характер. Доведено: там, де займаються спортом, знижується рівень злочинності, алкоголізму й наркоманії. Тож я продовжу свою довгострокову програму зі встановлення дитячих і спортивних майданчиків на території нашого округу».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Десять шкіл отримали допомогу від народного депутата

Необхідне обладнання, інвентар та техніку отримали: Малоржавецький НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Канівського ра­йону (спортивний інвентар); Беркозівський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІ ступенів» Канівського району (ноутбуки); Хлистунівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Городищенського району (холодильник); Почапинський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Лисянського району (мультимедійний проектор, проекційний екран, презентер); Селищенський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківського району (шкільна магнітна дошка на 5 робочих поверхонь); Дирдинська ЗОШ І-ІІ ступенів Городищенського району (шкільні парти, стільці та дошка для учнів 2-го класу); Сидорівський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Корсунь-Шевченківського району (спортивний інвентар); Лисичобалківський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІ ступенів» Катеринопільського району (принтер, спортивний інвентар); Сигнаївський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Шполянського району (сценічні костюми для шкільних танцювальних колективів); Веселокутська ЗОШ І-ІІ ступенів Тальнівського району (ноутбук, бездротовий маршрутизатор (Wi-Fi-роутер).

Пряма мова депутата

«Коли в Верховній Раді мова заходить про реформу освіти, я одразу ж запитую: «Яким чином ви збираєтеся посилити матеріально-технічну базу шкіл у регіонах і зберегти сільські заклади освіти від знищення?» Поки що жоден із останніх трьох урядів не дав відповіді на це питання. Натомість мені доводиться в Києві й у Черкасах постійно відстоювати інтереси шкіл округу, рятувати навчальні заклади, вирішувати проблеми з реорганізацією. Десь я можу допомогти, десь я, на превеликий жаль, безсилий. Вважаю, що той експеримент, який сьогодні ставлять над українською освітою, призведе до жахливих наслідків, які Україна буде відчувати ще не один десяток років. Адже освіта – це інвестиція в майбутнє держави. Неосвічене суспільство не може бути успішним. Усі провідні країни світу намагаються створити ефективні освітні системи, які були б орієнтовані на дітей, де б вони не проживали, а не на якісь статистичні дані й мертві цифри. Ми ж гробимо те, що нам дісталося у спадок. Вважаю, що обов’язок кожної мислячої людини сьогодні – це допомога освітнім закладам у міру можливостей. Особисто для мене це – пріоритет».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Чотири заклади охорони здоров’я забезпечено новим обладнанням

Допомога надійшла до травматологічного відділення Корсунь-Шевченківської ЦРЛ (інвалідний візок); Катеринопільської ЦРЛ (2 дитячі ліжка-люльки, обігрівач масляний); Шполянсь­кого районного центру первинної медико-санітарної допомоги (пральна машина); фельдшерсько-акушерського пункту села Склименців Корсунь-Шевченківського району (медична сумка-укладка, глюкометр із тест-смужками).

Пряма мова депутата
«Реформою системи охорони здоров’я ніхто не хоче займатися. У нинішньому уряді немає навіть міністра охорони здоров’я. При цьому вже який рік поспіль проводиться політика знищення регіональної системи охорони здоров’я. Чомусь реформи в нас стали синонімом скорочень, незручностей, руйнації. Це неправильно. Світовий досвід демонструє, що реформи не обов’язково мають бути шоковими. Будь-яку ситуацію можна змінити поступально на краще. Я вже неодноразово пропонував вихід із ситуації, що склалася з сільською медициною та освітою. Місцевим радам треба дати «живу копійку» за рахунок тих, хто обробляє землю й заробляє гроші. Ці кошти потрібно скерувати якраз на лікарню, ФАП чи придбання машини швидкої допомоги, яка має стояти не за 50 кілометрів від села, а працювати безпосередньо на місці. Це не складно й абсолютно підйомно для агробізнесу. Але орендарі й депутати, які їх захищають, не хочуть ділитися. Тому мої законодавчі ініціативи з цього приводу блокувалися як при старій, так і при новій владах. Хоча є й позитив: дедалі більше народних обранців переходять на бік здорового глузду й прислухаються до цих ідей. Тож маю надію, що нам усе-таки вдасться створити умови для збереження й розвитку сільської медицини. Поки що ж я намагатимуся блокувати всі шкідливі ініціативи, які мають на меті знищення закладів охорони здоров’я, й посильно допомагатиму ФАПам і лікарням».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Чотири дитячих садочки – з подарунками

Подарунки від народного обранця були надані наступним закладам: Городищенському ДНЗ №1 «Джерельце» (холодильник); Орловецькому ДНЗ «Сонечко» Городищенського району (холодильник); ДНЗ «Тополька» села Ярошівки Катеринопільського району (ноутбук, мультимедійний проектор, проекційний екран); Мартинівському НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» Канівського району (дитячі меблі).

Пряма мова депутата
«Зараз у багатьох селах збільшується народжуваність. Це, звичайно, ще не ті показники, які б можна було вважати нормальними, але позитивна тенденція існує. Тому відновлення нормальної роботи дитячих садків – це першочергове завдання. Дитячі заклади сьогодні тримаються на ентузіазмі батьків, сільських рад і небайдужих людей. Потрібна державна підтримка, збільшення надходжень до бюджетів місцевих рад, продумана політики на загальнодержавному рівні. Я й надалі продовжу допомагати дошкільним закладам освіти й докладу всіх зусиль для того, щоб захистити їхні інтереси і створити умови для розвитку на законодавчому рівні».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

За останні півроку до громадських приймалень звернулися 1 239 громадян

Усього приймальнями в шести районах округу отримано 572 звернення, найбільша їхня кількість в Канівському районі – 117 звернень.

Пряма мова депутата
«Звернень дуже багато, і я, звичайно, не можу допомогти всім і одразу. На сотнях зустрічей я неодноразово говорив: «Я не сонце, обігріти всіх не зможу. Але завжди допоможу в міру своїх сил і можливостей. Зараз дуже складні часи, Україна переживає системну кризу. І я особисто тримаю на контролі всі звернення, де можу хоча б чимось допомогти. Дуже приємно, коли вдається пробити стіну байдужості і змусити чиновників виконувати свої обов’язки стосовно людей. Не менш радісно, коли крок за кроком вдається допомагати закладам освіти й охорони здоров’я. Мені б хотілося, щоб громадські приймальні, через які люди отримують реальну допомогу, були відкриті в кожному районі, не лише в мене. Хотілося б, щоб політичні партії та громадські лідери, які на кожних виборах змагаються в популізмі й «сіють гречкою», працювали системно й допомагали людям постійно, вирішували їхні проблеми не від виборів до виборів, а щодня. На жаль, поки що такої постійної роботи, окрім мене, не веде ніхто, незважаючи на всі обіцянки».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

На різдвяні свята отримали подарунки та привітання діти з двох спеціалізованих освітніх закладів округу

Вітання й солодощі створили гарний настрій 277 дітлахам із Корсунь-Шевченківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів та Вільшанської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Також гарною традицією в нашому окрузі стало щорічне вітання подарунками вихованців дитячих будинків сімейного типу на різдвяні свята.

Пряма мова депутата
«Мені дуже приємно, що я став засновником гарних традицій у нашому окрузі. Одна з них – вітання дітлахів з інтернатів із новорічними святами. Уже який рік поспіль до них приходить Дід Мороз і приносить солодкі і смачні подарунки. Я ж лише допо­магаю йому в цій нелегкій роботі. Посмішки на дитячих обличчях – найкраща подяка нам обом.
Кажуть, що у складні часи кожен із нас проходить перевірку на людяність. На жаль, сьогодні, коли країна перебуває в жахливій кризі, все менше людей, які навіть мають таку можливість, згадують про допомогу ближньому.
Хочу звернутися до всіх політиків, депутатів, громадських діячів: зараз дуже нелегкий час, і чимало людей потребують вашої допомоги. Не проходьте повз знедолених, не закривайте очі на людський біль. Не шукайте вигоди, допомагаючи іншим, – просто робіть добрі справи. Одна людина не може допомогти одразу всім. Але разом, спільними зусиллями нам під силу змінити ситуацію на краще. Тож давайте разом робити світ добрішим!»

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Була надана допомога закладам культури й хору ветеранів

Іскренський Будинок культури, що на Шполянщині, отримав ноутбук, а Сигнаївська дитяча музична школа Шполянського району – сприяння в організації заходу з нагоди 40-річчя від дня відкриття. Крім того, була надана допомога в поїздках аматорського народного хору ветеранів Корсунь-Шевченківського РБК до міста Ватутіного на обласне свято за участю хорових колективів ветеранів війни та праці, а також до Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих. Окрім цього, учасникам хору ветеранів було придбано проїзні квитки для забезпечення їм проїзду містом та з навколишніх сіл на заняття хору.

Пряма мова депутата
«Дехто сьогодні каже: «Не потрібно допомагати закладам культури. У країні криза і війна, тож можна це зробити потім, коли все скінчиться. Вважаю, що це неправильний підхід. Не можна полишати один на один зі своїми проблемами музичну школу чи закрити очі на проблеми будинку культури. Цю сферу дуже легко зараз втратити, але відновити практично неможливо. А вона необхідна нашим містам і селам. Дуже часто творчі колективи роблять значно більше для поранених воїнів АТО, інвалідів чи престарілих, ніж деякі чиновники, які мають відповідні обов’язки. Наприклад, наш Корсунь-Швченківський хор ветеранів лікує душі людей прекрасними українськими піснями, даруючи їм надію і віру в життя. Тож піклуватися про колективи й заклади культури – це обов’язок кожної небайдужої людини».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

356 ветеранів Великої Вітчизняної війни – з подарунками до Дня Перемоги

Також подарунки були передані шістьом районним ветеранським організаціям. Окрім цього, було організовано святкове частування з нагоди Дня Перемоги в шести районах області. Також була встановлена огорожа біля Братської могили в с. Деренковець Корсунь-Шевченківського району й саме місце захоронення Героїв було впорядковане після стихійного лиха.

Пряма мова депутата
«Є речі, які ніколи не можна забувати. Є історична пам’ять, яку потрібно передавати з уст в уста, від діда до онуків, від батька до сина. Є подвиг, який не зітреться з пам’яті навіть через багато років. В Україні немає родини, яку б не обпалив вогонь цієї страшної війни. Переконаний, що ми сьогодні занадто мало робимо для того, щоб створити гідні умови життя тим, хто виборов Велику Перемогу, пережив жахіття війни дитиною, відбудовував Батьківщину попри голод, негаразди і злидні. Ми завдячуємо цим людям усім. Тому я хочу ще раз схилити голову перед нашими ветеранами, вдовами, дітьми війни, усіма, завдяки кому сьогодні ми маємо можливість жити. Дякую Вам!»

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Надано допомогу двом Університетам ІІІ віку

Подарунки отримали заклади в селі Степанцях Канівського району (LCD-телевізор) і місті Шполі (ноутбук, мультимедійний проектор, проекційний екран).

Пряма мова депутата
«Мені дуже подобається ідея Університетів, де освіту, спілкування й нові навики можуть отримати люди похилого віку. Нам потрібно побільше таких закладів в області. Та й непогано розширювати кількість факультетів, запрошувати цікавих викладачів, гостей і відкривати нові напрями. Відомо, що позитивні емоції продовжують життя, а спілкування надає йому сенс і робить його насиченим. Тож я обома руками «за» розширення можливостей Університетів третього віку. Саме тому й надалі допомагатиму цим закладам необхідною технікою та обладнанням».

Звіт народного депутата Геннадія Бобова за перше півріччя 2016 року

Матері-героїні округу отримали привітання зі святом 8 Березня

Ніхто з 517 жінок не залишився без уваги, квітів і цінного подарунка.

Пряма мова депутата
«Якщо в Україні не буде шануватися Матір, якщо ми будемо зверхньо ставитися до самих понять «родина» й «рід», якщо не будемо гідно виховувати своїх нащадків Людьми, то в нас не буде майбутнього. Наше місце займуть інші народи, а ми припинемо існувати. Матері-героїні – це люди з великої літери. Народити, виховати й поставити на ноги п’ятьох і більше дітей, безперестанно працюючи, – це справжній подвиг. Ці жінки заслуговують на величезну шану й повагу!»

Підключення Інтернет-мережі у трьох закладах Канівського району

«Всесвітньою павутиною» тепер можуть користуватися: Таганчанський ДНЗ «Ромашка», Таганчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, а Мартинівський НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІІ ступенів» отримав нові технічні можливості.

Пряма мова депутата
«Я неодноразово говорив про те, що якщо ми хочемо, щоб наші нащадки жили краще за нас, потрібно сьогодні створювати умови для їхньої освіти. Сільська школа завжди була колискою для геніїв, трударів, мрійників, воїнів, які повертали колесо історії та творили прогрес. Переконаний, що кожна школа має бути підключена до Інтернету й мати необхідне обладнання для того, щоб учні могли вільно черпати знання й досвід зі світової мережі. Я звертаюся до всіх шкіл округу, які з певних причин не мають такої можливості: завітайте до моїх приймалень, і ми спробуємо вирішити цю проблему разом».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x