У Монастирищі прикрашали Купайла

У Монастирищі прикрашали Купайла

Літнього вечора, ще задовго до того, як сонечко починає опускатися за обрій, монастирищани та гості міста збираються в парку Подоського, де традиційно відбувається свято Івана Купала. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Монастирищенської РДА.

уже другий рік поспіль свято готував та проводив міський Будинок культури (дир. Олена Косогор, худ. кер. Наталія Чорнодід). Піснями закликали та величали Купало юні артисти Каріна Кибалюк, Максим Чорнодід, Світлана Артемець, молодша група вокального ансамблю «Барвінок» та солісти МБК Наталія Чорнодід та Олена Косогор.

Яскравими костюмами та цікавим хореографічним малюнком заворожили глядачів хореографічні композиції «Квітка-душа», «Лілія», танок лісових Мавок та «На Івана Купала». Прикрашали Купайло та водили хороводи, зустрічали Водяного та русалок, шукали своє кохання – все це було об`єднано в театралізованому дійстві.

Апогеєм свята стало пускання дівчатами вінків на воду. Невдовзі вже й купальське вогнище запалало, полум’я якого очищає від усього злого, випалює все погане.

Свято Івана Купала пройшло у всіх селах району, бо є справжнім народним святом з давніми традиціями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x