Сергій Куліш представлятиме Черкащину на Літніх Олімпійських іграх

Сергій Куліш представлятиме Черкащину на Літніх Олімпійських іграх

За призові місця на Літніх Олімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро побореться 23-річний Сергій Куліш. Спортсмен єдиний учасник із усієї області, хто увійшов до складу збірної України з кульової стрільби. 11 липня він виїжджає на навчально-тренувальні збори до Польщі, звідти наприкінці місяця вирушає до Бразилії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Перед змаганнями черкаський стрілець та його тренер Віктор Нагній зустрілися з міським головою Анатолієм Бондаренком. Мер привітав їх із отриманням олімпійської ліцензії, а ще вручив молодому спортсменові грошовий сертифікат на 5 тисяч гривень та прапор рідного міста.

– Ми пишаємося тим, що вихованець черкаської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 представлятиме Черкаси на змаганнях такого рівня, – сказав Анатолій Бондаренко. – Пишаюся нашим спортсменом. Своїми особистими здобутками він прославляє наше місто на весь світ. Бажаю Сергію чесної боротьби та впевненої перемоги! А ще – дякую його тренерам, які доклали максимум зусиль для того, щоб він дійшов до таких спортивних вершин.

Кульовою стрільбою Сергій Куліш займається з 10-ти років, а зараз він майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, бронзовий призер І юнацьких Олімпійських ігор зі стрільби кульової, багаторазовий переможець та призер Міжнародних та Всеукраїнських змагань.

За словами тренера, стрілець готовий до змагань такого рівня.

– Свою готовність Сергій постійно підтверджує своїми результатами, а вони є, – підкреслив Віктор Нагній.

Під час зустрічі Сергій Куліш подякував міському голові за підтримку спорту в місті загалом, зокрема й за запровадження та виплату щомісячних стипендій кращим спортсменам Черкас.

ДЛЯ ДОВІДКИ:

Куліш Сергій (17.04.1993 р., м. Черкаси)

Вихованець відділення стрільби кульової КДЮСШ № 2 Черкаської міської ради, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової, член штатної збірної команди України, член Олімпійської збірної команди України, бронзовий призер І юнацьких Олімпійських ігор зі стрільби кульової, багаторазовий переможець та призер міжнародних та Всеукраїнських змагань.

У 2009 р. на чемпіонаті Європи з пневматичної зброї у Чехії завоював бронзову медаль. У 2010 р. на чемпіонаті Світу у м. Мюнхен серед юніорів зайняв 2 особисте місце у вправі ГП-6 та 3 місце у вправі МГ-6. У складі збірної команди України разом з Панченко Владиславом здобули срібні медалі у стрільбі з пневматичної зброї.
Учасник Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні, де посів 14 місце.

У 2014 р. посів 2 місце на чемпіонаті Європи з пневматичної зброї, 4 місце на чемпіонаті світу, де здобув ліцензію на участь в Олімпійських Іграх 2016 р. у м. Ріо-де Жанейро.

У 2015 р. приймав участь у І Європейських Іграх, де посів 8 місце.

У 2016 р. став срібним призером Кубку світу у м. Бангкок (Таїланд), бронзовим призером Кубку світу у м. Мюнхен (Німеччина), посів 4 та 9 місця на Кубку світу у м. Ріо-де Жанейро (Бразилія).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x