На Корсунщині перевірили стан дотримання правил пожежної безпеки під час жнив

На Корсунщині перевірили стан дотримання правил пожежної безпеки під час жнив

Співробітники Корсунь-Шевченківського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області перевірили сільське господарство «Росинка» та СТОВ «Аграрник». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час свого візиту на поля, особливу увагу співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій звернули на підготовку полів до жнив. У відповідності до вимог, поля повинні бути обкошені та оборані. На видному місці повинні бути встановлені і попереджувальні знаки щодо заборони паління і користування відкритим вогнем. Прискіплива увага рятувальників традиційно була прикута і до стану техніки та агрегатів, які задіяні на збиранні та транспортуванні врожаю. У першу чергу, це стосується наявності вогнегасників та справності іскрогасників.

Як свідчить досвід, оперативне реагування у випадку пожежі має вирішальне значення. Відомі випадки, коли присутня в місцях збирання врожаю протипожежна ланка, наявність пристосованої до пожежогасіння техніки, дозволяла швидко та з мінімальними втратами ліквідувати вогняну загрозу.

– У жнива ризик виникнення пожеж збільшується не лише через спекотну погоду, а й несправну хлібозбиральну техніку, адже у спеку навіть невеличка іскра може призвести до стрімкого поширення вогню, – наголосив головний інспектор Корсунь-Шевченківського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області Олексій Боженик.

Рейдові перевірки будуть тривати і надалі.

Цього ж дня аналогічні рейдові перевірки відбулися також у Канівському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x