Повені на Черкащині цієї весни не буде

Повені на Черкащині цієї весни не буде

Цього року весняне водопілля очікується нижчим за багаторічні показники, тож повсюдних затоплень заплавних територій в області скоріш за все не буде. Проте не слід повністю виключати можливість підтоплення техногенного і навіть природного характеру, адже важко спрогнозувати, наскільки рясним буде випадання снігу в останні зимові дні.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Щоб запобігти несподіванкам, вже зараз регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Івашкевичем готується у разі виникнення небезпеки у період сходження льоду оперативно відреагувати на ситуацію й запобігти руйнівній дії стихії.

Для цього створено обласний оперативний штаб для забезпечення безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків на території області у 2014 році під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Коваленка. У компетенцію штабу входить контроль за безперебійним функціонуванням всіх служб, від яких залежить безаварійний пропуск льодоходу, попередження і ліквідація надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру.

Виїзну роботу у районах області оперативний штаб розпочне з 21 лютого нинішнього року і продовжить до 28 березня, допоки небезпека приходу великої води не мине.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x