Юна драбівчанка стала призеркою конкурсу «Дім під веселкою»

Юна драбівчанка стала призеркою конкурсу «Дім під веселкою»

Третє місце у конкурсі дитячих малюнків на тему протидії домашньому насильству «Дім під веселкою» посіла 10-річна драбівчанка Таїсія Гунько. На конкурс надійшло 162 малюнки із різних куточків України, в тому числі з окупованих районів Донецької та Луганської областей. Окрім переможців та призерів організатори конкурсу ГО «Ла Страда – Україна» відзначили також учасників у номінаціях «Оригінальна ідея», «Найменший учасник», «Глядацькі симпатії» та «Філософія малюнку».

– Малюю я з 5 років, а відвідувати художню школу почала рік тому, – розповідає призерка конкурсу Таїсія Гунько. – Про конкурс я дізналася від своєї вчительки з малювання (Таїсія відвідує Драбівську художню школу, звідки на конкурс надійшла надзвичайно велика кількість робіт) і вирішила зобразити на своєму малюнку дівчинку, яка змушена повертатися у дім жахіть. Але найбільше ця дівчинка хоче миру, щоб у світі не було насилля, а у неї були батьки, адже вона така самотня…

Юна драбівчанка стала призеркою конкурсу «Дім під веселкою»
Юна драбівчанка стала призеркою конкурсу «Дім під веселкою»

Дитячі малюнки та їхні привітальні слова розчулили членів журі і присутніх на урочистій церемонії нагородження, адже деякі діти стали сиротами при живих батьках і знають про те, що таке насилля в сім’ї, не з чужих розповідей.

До журі конкурсу увійшли:

Ірина Сваволя (Рада Європи), Олена Петренко (Міністерство закордонних справ), Катерина Левченко, Альона Зубченко, Надія Ковалевич, Інна Сотніченко та Катерина черепаха (ГО «Ла Страда-Україна»), Марина Руденко та Леся Нечипоренко (Інформаційно-консультативний жінчий центр), Чумаро Марта та Кіт Христина («Жіночі перспективи») та Чернявська Людмила (гендерна експертка).

Конкурс проводився за підтримки Ради Європи.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x