Чим будемо чистити зуби?

Чим будемо чистити зуби?

Від правильного вибору зубної пасти залежить чистота і здоров’я ротової порожнини. На полицях магазинів і аптек очі розбігаються від різноманіття паст. Для ясен, відбілююча, проти карієсу… Отже, давайте з’ясуємо, яку зубну пасту краще обрати?
Умовно зубні пасти можна розділити на дві групи: гігієнічні та лікувально-профілактичні. Гігієнічними пастами можна користуватися і маленьким дітям, і дорослим, бо вони очищають зуби і порожнину рота від залишків їжі, освіжають подих, усувають неприємний запах з рота і запобігають карієсу. Лікувально-профілактичні пасти можуть містити фосфати, фтор, кальцій, солі. Їх рекомендують людям, які страждають від захворювань порожнини рота і ясен або схильні до них.
Стоматологи рекомендують періодично міняти зубні пасти. Можна виокремити дні, в які ви чистите зуби лікувально-профілактичними пастами, і дні для використання гігєнічних.

Дивимося на склад
Коли ви купуєте зубну пасту, обов\’язково зверніть увагу на її склад. Зубна паста не повинна містити багато металів. Краще вибирати таку зубну пасту, текст на упаковці якої вам зрозумілий (складники, термін придатності, ефективність).
Пасти, що містять фтор, призначають дітям і підліткам, оскільки цей елемент бере участь у процесі творення зубної емалі. Але занадто захоплюватися такими пастами не можна, тому що надлишок фтору може викликати руйнування емалі.
Фосфатовмісні пасти швидко відновлюють кристалічну основу зубної емалі. Пасти зі фтором і кальцієм є найефективнішими для профілактики карієсу й зубного каменю.
Для здорового стану ясен і освіження дихання стоматологи рекомендують пасти з рослинними компонентами – хвойні, евкаліптові та ін. Для запобігання пародонтозу потрібно користуватися сольовою зубною пастою. Солі розчиняють слиз, зупиняють кровоточивість ясен, хоча і слабо захищають зуби від карієсу. Зубні пасти, які містять ферменти, корисні для зняття верхнього шару зубного нальоту, від якого страждають курці.
Для відбілювання зубів потрібно користуватися спеціальними зубними пастами, які знімають легкий верхній наліт. Такі пасти мають у своєму складі велику кількість абразивних частинок, які полірують зубну емаль. Однак тим, у кого чутлива зубна емаль, такі засоби протипоказані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x