Чим зайняти дитину на пляжі

Чим зайняти дитину на пляжі

Пляж – це місце, де можна не лише відпочити і оздоровитися, а й приділити увагу розвитку дитини. Якщо мати бажання приділити увагу дітям, відпочинок на пляжі може принести не лише задоволення для всіх, а й покращить стосунки і взаєморозуміння. Звісно, для цього доведеться трішки постаратися. Але хіба результат того не вартий?

Будуємо замок
Створення найрізноманітніших фігур і будівель із піску та дрібних камінців – одне з найулюбленіших дитячих занять. Якщо виявити фантазію, можна побудувати не просто замок, а цілу фортецю – з ровами, повними водою, вежами, неприступною огорожею і, звісно ж, будиночком для прекрасної принцеси! Якщо архітектурні таланти не входять до ваших улюблених, спробуйте замість замку виліпити з піску фігурку тварини. Що більшою вона буде, то краще. Крім того, гальку й пісок можна використовувати як своєрідні «олівці», за допомогою яких викладають контури «малюнків».

Закопування в пісок
Це одна з потішних розваг не лише дітей, а й дорослих. Особливе задоволення діти отримують, коли хтось із дорослих дозволяє закопати себе так, щоб із піску визирала лише голова. Цікавим різновидом такого закопування є «заміновування». Один із учасників закопує в пісок руку (глибше), широко розставивши пальці. Завдання дитини – розкопати руку, при цьому не зачепивши жодного пальчика, інакше «бомба вибухне». Це дуже корисна гра, оскільки вона розвиває в дитини увагу й посидючість.

Пошуки скарбів
Дайте малюкові завдання знайти на пляжі визначену кількість певних об’єктів: камінців якої-небудь форми, мушель, равликів, водоростей тощо. Якщо ви живете поблизу пляжу, зранку в певному місці не дуже глибоко закопайте якийсь скарб (наприклад, пляшку з солодкою водою) і намалюйте карту. Як орієнтири можна використати дерева, великі камені, ями, грибки від сонця тощо. Якщо дитина вже вміє рахувати й орієнтуватися за компасом, можна зашифрувати і кроки та сторони світу.

Ігри з м’ячем
М’яч здатен перетворити відпочинок на пляжі в справжнє задоволення для дітей будь-якого віку. Ігри з ним дуже корисні, оскільки розвивають у дитини координацію рухів і реакцію. Крім пляжного волейболу, баскетболу і водного поло, м’яч можна просто кидати-ловити. Можна пограти в «гарячу картоп­лю», коли кожен, хто отримав м’яч, намагається якомога швидше відкинути його від себе.

Вода допомагає
Пляж – чудове місце для того, щоб навчитися плавати й пірнати. Цьому сприяють різноманітні ігри і змагання в воді. Головне, щоб усі ці, «хто найдовше протримається під водою», проходили під суворим наглядом дорослих. Приємно провести час допоможуть також різноманітні надувні іграшки, які можна виготовити і самостійно. На щастя, великих шматків пінопласту (ущільнювач в упаковці побутової техніки) і пластикових пляшок у кожній оселі можна знайти немало.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x