ПриватБанк на сходинку вище рейтингу державних облігацій України

ПриватБанк на сходинку вище рейтингу державних облігацій України

Міжнародне рейтингове агентство «Moody’s Investors Service» підтвердило базову оцінку кредитоспроможності (BCA) ПриватБанку на рівні «Саа1», що на одну сходинку вище суверенного рейтингу державних облігацій України – «Саа2».

Як говориться в повідомленні агентства, перегляд рейтингів українських банків не пов’язаний з результатами їхньої діяльності й є технічною процедурою, продиктованою глобальною методикою оцінки фінансових інститутів. Згідно з цією методикою, індивідуальні рейтинги кредитоспроможності більшості банків у світі повинні знаходитися на рівні або нижче рівня суверенного рейтингу країни, в якій вони розташовані. В окремих випадках оцінки банків можуть залишатися на рівні, що перевищує суверенний рейтинг країни.

Такий виняток для ПриватБанку з глобальної методики оцінки фінансових інститутів, за даними аналітиків Moody’s, було обумовлено консервативною політикою управління ризиками ПриватБанку щодо суверенних вкладень з відсутністю прямих і непрямих інвестицій в державні зобов’язання, помірним рівнем диверсифікації свого бізнесу за межами України і обмеженою залежністю від оптових боргових ринків.

Нагадаємо, 31 січня Moody’s оголосив про зниження на одну сходинку рейтингу українських державних облігацій – з «Саа1» до «Саа2» з негативним прогнозом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x