Чигиринські лісівники – з новою технікою

Чигиринські лісівники – з новою технікою

Новий трактор і маніпулятор придбали цього року чигиринські лісівники. Так поступово на підприємстві замінюють стару техніку, яка вже давно відпрацювала свій ресурс. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На новенькому тракторі МТЗ-82 працює тракторист Яничанського лісництва Анатолій Гринжола. Така техніка йому дісталася уперше. «До нового швидко звикаєш. Працювати набагато легше і приємніше. Головне – не поспішати, щоб довше послужив», – ділиться враженнями Андрій Гринжола. Трактор буде виконувати усі лісогосподарські роботи: догляд за лісовими культурами, трелювання деревини, підготовку грунту тощо.

Маніпулятор встановили на уже наявну вантажівку. Тепер у лісгоспі працюють три лісовози з маніпуляторами. Це значно полегшує навантажувально-розвантажувальні роботи.

«Ми щороку купуємо нову техніку, оскільки матеріально-технічна база істотно застаріла. Це вливає на продуктивність праці. Стару техніку треба постійно ремонтувати. А обсяги робіт зараз зросли, відповідно техніки потрібно більше», – говорить директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Усі придбання підприємство здійснює за власні кошти. Цього року вже все, що запланували, придбали. Техніку будуть оновлювати й надалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x