Протягом останніх двох місяців в Умані створили 20 ОСББ

Протягом останніх двох місяців в Умані створили 20 ОСББ

Нині в державі активно йде процес створення ОСББ, який регулюється Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 р. У 2015 році до закону було внесено істотні поправки, відповідно до яких набрала чинності оновлена процедура створення ОСББ.

«Останнім часом уманчани почали розуміти, що створення ОСББ – це найкращий спосіб захистити своє майно й підвищити рівень комфорту у будинку», – зазначив в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства Уманської міської ради Віталій Харченко. Протягом останніх двох місяців вже створено майже 20 ОСББ. До цього в Умані налічувалось 68 об’єднань співвласників. Та майже 300 будинків ще не визначились із способом керування.
«Нова Доба» про це дізналася в Уманській міській раді.

Як запевнив Віталій Петрович, новостворені ОСББ не залишаться без підтримки міської влади. На останній сесії Уманської міської ради було прийнято програму про співпрацю об’єднань співвласників будинків із містом, в якій прописано, що в подальшому з міського бюджету планується виділення коштів на співфінансування заходів з покращення благоустрою, підвищення енергоефективності, встановлення теплових лічильників і теплових пунктів, капітальний ремонт покрівель, утеплення фасадів тощо. Міський бюджет готовий буде покрити 50% таких робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x