Рейд хлібними масивами відбувся на Жашківщині

Рейд хлібними масивами відбувся на Жашківщині

14 липня співробітники Жашківського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області спільно із засобами масової інформації провели рейдові перевірки місць збирання зернових культур. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Цього дня рейдова група побувала в селі Сорокотяга Жашківського району на сільськогосподарському підприємстві СТОВ «Злагода».

Під час рейду інспектори ДСНС оглянули хлібні лани, зокрема перевірили наявність на них необхідних знаків пожежної безпеки щодо заборони паління та користування відкритим вогнем. Особливу увагу співробітники Служби порятунку приділили технічному стану та експлуатації машин та агрегатів, які задіяні на жнивах. У першу чергу це стосується наявності вогнегасників та іскрогасників.

З робітниками, які працюють на збиральній техніці, рятувальники провели протипожежні інструктажі та роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки під час роботи в полі.

– Найкращим заслоном від пожеж на хлібних ланах є ретельне виконання правил пожежної безпеки, увага та відповідальність аграріїв на усіх ділянках та етапах збирання та зберігання зерна, – наголосив провідний інспектор Жашківського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області Валерій Гацанюк. – Пожежі на хлібних ланах гасити особливо складно, за лічені хвилини вогонь поширюється у різних напрямках та охоплює великі площі, тому ліквідація цієї пожежі вимагає значних зусиль, залучення великої кількості людей та техніки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x