За добу на Черкащині тричі горіло сіно

За добу на Черкащині тричі горіло сіно

14 липня о 16:30 у селі Глибочок Тальнівського району на території приватного домоволодіння на вулиці Танкевича виникла пожежа в сіннику. Займання виявили сусіди, які одразу сповістили господарів та зателефонували до Служби порятунку «101». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Ще до прибуття на місце події пожежних вогонь повністю охопив споруду, знищивши сінник та близько 450 кг сіна, а також поширився на покрівлю поруч розташованої сусідської надвірної споруди, в якій також зберігалося сіно.

Займання ліквідували пожежні Тальнівської пожежно-рятувальної частини та добровольці місцевого приватного сільськогосподарського підприємства, які прибули на місце події на спеціально пристосованій для пожежогасіння техніці. Спільними зусиллями вогнеборців вдалось не лише оперативно ліквідувати пожежу, а й запобігти поширенню вогню на житловий будинок, розташований неподалік.

Цього ж дня аналогічна пожежа сталася в селі Лебедин Шполянського району. Господар одразу намагався за допомогою підручних засобів приборкати вогонь, проте зрозумівши, що самому йому не впоратися, звернувся до Служби порятунку.

Шполянські рятувальники та добровільна пожежна дружина ПАТ «Лебединський насіннєвий завод», які прибули на вулицю Київська о 14:37 пожежу локалізували, а о 16:05 ліквідували. У результаті пожежі вогнем знищено сінник та близько тонни сіна.

За попередніми даними причиною пожеж в обох випадках стало необережне поводження з вогнем.

Ще один випадок стався пізно ввечері у селі Чемериське Звенигородського району. Займання, яке виникло у надвірній споруді приватного домоволодіння на вулиці Луговій, ліквідував черговий караул Звенигородської пожежно-рятувальної частини.

За попередніми даними, причиною пожежі стали пустощі з сірниками 6-річного онука господарів. У результаті пожежі вогнем знищено покрівлю споруди та близько 200 кг сіна.

Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x