Драбівські депутати затвердили зміни до районних програм

Драбівські депутати затвердили зміни до районних програм

Сьогодні, 15 липня, у великій залі Будинку рад відбулася 8 позачергова сесія Драбівської районної ради.
Перед початком роботи сесії Тетяна Куля озвучила звернення депутатів Драбівської районної ради до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги. «Нова Доба» про це дізналася в Драбівській районній раді.

Відповідь на звернення депутата районної ради Сергія Маркуся щодо внесення змін у рішення ради від 25.05.2016 № 6-8/VІІ «Про реорганізацію Жорнокльовівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» озвучила голова постійної комісії районної ради із соціальних питань Світлана Орел. Вона розповіла про роботу постійної комісії районної ради спільно з представниками відділу освіти райдержадміністрації та рекомендувала вищевказане рішення районної ради залишити без змін.

Роботу сесія розпочала із голосування за порядок денний, який був узгоджений на засіданні президії та доповнений депутатським зверненням Тетяни Кулі.
По першому питанню виступила начальник фінансового управління районної державної адміністрації Тетяна Близнюк. Вона озвучила пропозиції виділення коштів у поточному році на фінансування районних програм, а саме: фінансування районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки (в частині пільгового перевезення), програми «Шкільний автобус» (на закупівлю шкільного автобуса на умовах співфінансування). Також запропонувала депутатам виділити кошти на закупівлю пільгових медикаментів, на утримання Вишневського НВК «загальноосвітня школа І ступеня – ДНЗ» та дитячого садка «Берізка» (смт Шрамківка), на ремонт та утримання Драбівської і Шрамківської лікарень та окремих закладів освіти і культури.
Голова постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету і фінансів Анатолій Волошін доповів про вивчення даних питань комісією та запропонував внести відповідні зміни до рішення районної ради від 23.12.2015 №2-4/VІІ «Про районний бюджет на 2016 рік».

Депутати вивчили та затвердили Програму надання депутатами районної ради одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів районного бюджету на 2016-2017 роки, внесли зміни до рішення районної ради від 17.11.2006 № 4-8/V «Про управління та розпорядження об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ району» та погодили текст депутатського звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.
Окремо було розглянуто питання про делегування повноважень відділу культури районної державної адміністрації.
З усіх питань порядку денного роботи позачергової сесії районної ради депутати схвалили відповідні рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x