Чиновники відвідали табір на Канівщині

Чиновники відвідали табір на Канівщині

У таборі Трахтемирівська Січ, що в селі Григорівка на Канівщині, дітей вчать патріотизму та спортивним навичкам. Сюди завітав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧОДА.

Нині в наметовому містечку, розташованому на схилах Дніпра в акваторії регіонального ланлшафтного парку «Трахтемирів», відпочивають 45 дітей не лише з Черкащини, а й із різних областей України, таких, як: Київщина, Харківщина, Донеччина та ін. Про це розповіла вихователь табору Дана, яка брала участь в АТО у складі ДУК «Правий сектор».

Дана займається цією справою вже 6 років та зацікавлена в тому, аби табір і надалі розвивався, відповідно й більше дітей мали змогу його відвідати, одержати необхідні для життя знання, опанувати різноманітні вміння.

– Табір наш розрахований на перебування протягом двох тижнів дітей віком від 10 до 16 років, – сказала жінка. – Плануємо з інструкторами, яких у нас четверо, що найближчим часом зможемо вже формувати загони. Дуже цього прагнемо, бо насправді тут є всі умови для близько сотні дітей. Важливо, що це – історичне місце. Ми тут територіально зачіпаємо всі прошарки нашої історії, а діти таким чином її вивчають.

– Намагаємося проводити якомога більше тренувань, – розповіла про режим дня пані Дана. – Приміром, двічі на добу діти мають фізичне навантаження, ранкову руханку, рукопашний бій. Це – обов’язково. Ще є стрільба з лука, із пневматичної зброї. Також проводимо лекції на тему цивільної оборони, зокрема навчаємо правильному поводженню з вибуховими пристроями та речовинами.

Надавати першу медичну допомогу – у цьому напрямку знаннями ділиться Ігор, учасник добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри».

11-річний Герман із Харківщини у таборі вперше. Каже, тут дуже гарно, віднедавна має нових друзів. А дізналися про цю місцину разом із мамою завдяки мережі Інтернет.

– Мені тут надзвичайно подобається, особливо гребля на байдарках, пальба з пневматичної зброї, а ще прогулянки на катамаранах.
Киянин Роман, який тут удруге, приєднавшись до розмови, розповів, що в таборі дуже смачно годують:

– Особливо ми любимо куштувати згущене молоко та шоколад, – з посмішкою мовив хлопець.

У таборі є щогла, прапор якої зранку підіймають, а надвечір спускають. Вечорами ж сидять біля ватри та співають українських пісень, переповідають різноманітні історії. Про це повідали дівчата-таборянки, в яких, між іншим, улюблена справа – стрільба з лука.

Віталій Коваль оглянув умови перебування в таборі дітей, поспілкувався з ними. Вони ж натомість розповіли про тутешні уподобання, а ще – про вправу «алярм» (колись це слово використовувалось серед бійців Української Повстанської Армії, як заклик до готовності діяти в разі небезпеки), чергові чати та багато іншого:

– Саме в таких таборах маємо змогу виховувати в дітях почуття відповідальності та любові до рідної країни, – сказав Віталій Коваль. – Адже такі заклади покликані відродити історію українських захисників, формувати національну свідомість та патріотичний дух. Вони є справді ефективними й дієвими. Відповідно ми нині активно працюємо над тим, аби їхня кількість збільшувалась, а якість покращувалась. І приємно, що в цьому неабияк допомагають громадські організації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x