Близько 45 мільйонів гривень направлять додатково на зарплати черкаським бюджетникам

Близько 45 мільйонів гривень направлять додатково на зарплати черкаським бюджетникам

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради погодив проекти рішення міської ради щодо внесення змін до міського бюджету на 2016 рік та аналогічні зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Черкаси на 2016 рік. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міської ради Черкас.

Далі зазначені проекти рішень будуть подані на розгляд та затвердження депутатів Черкаської міської ради.

Під час обговорення член виконкому від громадськості Олександр Сандецький запропонував додати до наявних пропозицій також терміновий ремонт каналізації у школі №5, опалювальної системи у дитсадку №22 та оновлення вхідної групи у школі №17, на що загалом знадобиться близько 280 тисяч гривень.

Тоді як директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Оксана Мовчан акцентувала на потребі створення нових баз даних по окремих пільгових категоріях жителів міста, таких як чорнобильці та інваліди по зору. За її словами, на ці цілі щонайменше знадобиться 50 тисяч гривень. Тоді як наявність відповідних баз пільговиків на сьогодні є вкрай необхідною для роботи управлінь соціального захисту населення нашого міста. Зокрема, для призначення субсидії, оформлення матеріальної допомоги та вирішення усіх питань, з якими звертаються пільговики.

Міський голова Анатолій Бондаренко підтримав зазначені пропозиції, висловившись за доцільність виділення на ці цілі необхідних видатків з міського бюджету за рахунок перерозподілу коштів з інших напрямків.

Заступник директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Роман Жовнір під час розгляду питань щодо внесення змін до міського бюджету на 2016 рік повідомив, що у першому півріччі цього року зафіксовано перевиконання надходжень до міської казни на 45 мільйонів гривень. За його словами, ці кошти, згідно з Бюджетним законодавством, будуть направлені у першу чергу на, так звані, захищені статті. Зокрема, виплату заробітних плат бюджетникам, які з травня цього року зросли.

Також Роман Жовнір зазначив, що, згідно з попередніми прогнозами, до кінця бюджетного періоду загалом до міської казни має додатково надійти близько 80 мільйонів гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x