Серійних крадіїв затримали уманські правоохоронці

Серійних крадіїв затримали уманські правоохоронці

Уманські оперативники затримали квартирних крадіїв, один з яких переховувався від правоохоронців близько трьох місяців. Їхні дії кваліфіковані слідчим за статтею 185 Кримінального кодексу України. Зловмисниками загрожує до шести років позбавлення волі.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі УМВС України в Черкаській області..

Протягом останнього часу до Уманського міського відділу міліції почали звертатись місцеві жителі із заявами про крадіжки. Зловмисники проникали до помешкань громадян через вікна, викрадали золоті вироби, дрібну побутову техніку та гроші й швидко зникали, майже не залишаючи слідів. Аналізуючи скоєні злочини увагу оперативників привернув спосіб їх вчинення, крім того випадкові свідки описували схожих за зовнішністю чоловіків. Було зрозуміло – до серії квартирних крадіжок причетні одні й ті самі особи.

Збираючи матеріали, працівники міліції отримали інформацію про те, що за подібним «почерком» скоєно ряд крадіжок на території Кіровоградської та Київської областей. Під час оперативно-пошукових заходів правоохоронці отримали інформацію про те, що до злочинів може бути причетний неодноразово судимий 31-річний житель міста Умань. Спільно із правоохоронцями Кіровоградщини оперативникам удалося затримати зловмисника, який винаймав квартиру в Кіровограді. За місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили низку речових доказів, які вказували на його причетність до скоєних крадіжок. Також було встановлено особу його спільника. Ним виявився 26-річний житель Умані. За місцем проживання чоловіка не виявилось. Як з’ясувалося, він виїхав з міста в невідомому напрямку. Працівники міліції оголосили чоловіка в розшук та розпочали заходи, спрямовані на встановлення місця його перебування. Невдовзі було отримано інформацію про те, що розшукуваний може з’явитися за місцем проживання. Правоохоронці розробили операцію та затримали зловмисника. Як з’ясувалося, за цей час він устиг скоїти ще декілька крадіжок.

У міськвідділі міліції чоловік розповів, що останнім часом ніде не працював, гроші на проживання вирішив отримувати звичним для себе шляхом – вчинюючи крадіжки. Шукав домоволодіння та квартири, господарі яких були відсутні. Проникав у помешкання та викрадав цінні речі. Награбоване здавав до ломбардів. Злочини скоював на території Черкаської, Київської та Кіровоградської областей.

За фактами крадіжок відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років. Слідчі дії тривають, проводяться перевірки щодо встановлення можливої причетності зловмисника до схожих злочинів як на території Черкаської області, так і за її межами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x