Черкаська обласна лікарня – в десятці найкращих обласних закладів України

Черкаська обласна лікарня – в десятці найкращих обласних закладів України

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

Торік в структурі лікарні відбулися певні зміни.

– В першу чергу, завершено будівництво і почав працювати у складі закладу обласний діагностично-консультативний центр, поліклінічне відділення якого веде прийом пацієнтів за 28 лікарськими спеціальностями, – зазначив головний лікар лікарні Олександр Дудник. – У центрі сформована потужна діагностична база. Відкрито кабінети комп’ютерної томографії, магнітно-резонансної томографії, рентгенологічної, ультразвукової та функціональної діагностики. Таке дооснащення дозволило значно підняти рівень діагностичних можливостей обласної лікарні, поліпшити якість діагностики та лікування, забезпечити виконання нормативів закладу третинного рівня.

Загалом, за період функціонування Центру (а це всього 10 місяців) було зареєстровано понад 170 тисяч відвідувань, з них до поліклінічного відділення 142,7 тис. відвідувань.

Також, за словами головного лікаря обласної лікарні, з 01.07.2013 виведено з складу закладу обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Станом на 1 січня 2014 року в лікарні функціонує 845 ліжок і за своєю потужністю займає 8 рангове місце серед обласних лікарень України.

Що ж стосується стаціонарної допомоги, то за словами Олександра Дудника, протягом 2013 року в закладі було проліковано понад 28 тис. хворих, що на 137 більше порівняно з 2012 роком, з них жителів села – 36,4%.
Наостанок, із заключним словом виступив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Брожик, подякувавши всім працівникам закладу за плідну роботу протягом минулого року.

– У цілому обласна лікарня працювала добре. За підсумками 2013 року коефіцієнт досягнутого результату становить 0,92. Із 136 можливих балів за показниками результативності було набрано 125,5 балів, – наголосив Володимир Брожик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x