Геннадій Бобов допоміг фельдшерському пункту

Геннадій Бобов допоміг фельдшерському пункту

Мальовниче село Бродецьке, що на Катеринопільщині, розташоване на лівому березі річки Гнилий Тікич. Згадки про нього в документах з’явилися у другій половині XVIII століття, хоч на його території виявлено залишки трипільських поселень.

Назва села, за першим переказом-легендою, виникла ще за часів набігів татар і монголів. Містка тоді через річку не було, і люди перебиралися на протилежний берег вбрід. Тому й село назвали Брід, згодом – Брідок, а тепер воно Бродецьке. Інша легенда розповідає про те, що жителі в селі були вільними людьми, панщини не відробляли, тому сюди перебиралися й інші для подальшого постійного проживання. Звідси й назва: зброд людей – Бродецьке.

Село розкинулося на п’ять кілометрів. Зараз у ньому проживає 415 осіб, із них 51 дитина. Звичайно, більшість жителів села – це пенсіонери. Тож одним із найважливіших закладів є фельдшерський пункт, адже люди літнього віку потребують додаткової уваги. Крім того, працівники закладу здійснюють постійний медичний нагляд за дітьми, які виховуються й навчаються в НВК, за працівниками сільських господарств, харчоблоків закладів, магазинів, за диспансерними хворими.

Правильно і своєчасно встановлена причина хвороби – це запорука успіху при її лікуванні, а для цього в нашій роботі вкрай необхідне сучасне медичне обладнання. Зокрема, нагальна потреба виникла у придбанні глюкометра й тест-смужок до нього. Це обладнання потрібне для виявлення цукрового діабету. Хвороба ця прогресує, і вчасна діагностика на місці може врятувати життя й здоров’я пацієнтів, адже при такому діагнозі людину треба своєчасно направити до ендокринолога.
Окрім цього, була необхідність постійного підтримування у стерильних умовах кімнат фельдшерського пункту, адже завчасне попередження розповсюдження інфекцій, особливо в умовах сезонних загострень захворювань на ОРЗ і ОРВІ, також є складовою роботи нашого закладу. Тому наш фельдшерський пункт потребував стаціонарних опромінювачів.

Саме з такими проханнями звернулися ми до приймальні народного депутата Геннадія Бобова в Катеринопільському районі. Наше звернення оперативно розглянули, і ми отримали необхідне обладнання, яке тепер значно полегшить профілактичну роботу й діагностику в Бродецькому. Окрім цього, маємо нині сумку-укладку, укомплектовану всім необхідним, – вона стане в нагоді під час відвідування наших пацієнтів удома.
Тож від імені всіх жителів села щиро дякуємо Геннадію Борисовичу Бобову за допомогу в вирішенні наших проблем. Тепер діагностика й лікування наших пацієнтів проводитимуться набагато ефективніше. Велике Вам спасибі! Зичимо доброго здоров’я та успіхів у роботі!

Людмила Юріївна Жовновата, завідувач фельдшерського пункту села Бродецьке

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x