«Золоті» зернята для нашого здоров’я

«Золоті» зернята для нашого здоров’я

Кукурудза – рослина, поширена в сільському господарстві багатьох країн світу і вважається цінною харчовою і лікарською рослиною. Цікаво, що це єдина на землі культура, у складі якої виявлено золото.

У качані кукурудзи міститься величезна кількість вітамінів, у тому числі й вітамін В4, холін. Вітамін В4 відповідає за клітинне здоров\’я людини. Крім того, він регулює рівень холестерину, а також відповідає за нормальний обмін речовин та функціонування нервової системи.
Також у кукурудзі міститься вітаміни А і Е, H. Мікроелементи, якими багата кукурудза: цинк і йод, магній і залізо, кальцій, калій і натрій.
Зерна кукурудзи – продукт досить калорійний, як і будь-яка зернова культура. На 100 грамів кукурудзяних зерен – близько 300 калорій.

Багато овочів і фруктів «грішать» тим, що при варінні втрачають основну частину своїх корисних речовин. З кукурудзою такого не відбувається. Особ­ливість цієї культури в тому, що навіть після термічної обробки оболонка зерен не руйнується.
Кукурудзу радять їсти людям, які працюють над своїм тілом: у ній достатня кількість корисного для організму крохмалю, який допомагає «будувати» м\’язові волокна. Цей же крохмаль, який допомагає наростити м\’язи, важливий для здоров\’я нервової системи. Якщо ви страждаєте від будь-якого невралгічного захворювання, то повинні вживати кукурудзу якомога частіше.

Варена молода кукурудза здатна вивести з організму шлаки і токсини, покращивши таким чином роботу шлунково-кишкового тракту.
Особливо корисна кукурудза при закрепах. У ній міститься величезна кількість клітковини (чи інакше пектинів). Вживання кукурудзи або кукурудзяної каші допоможе кишечнику працювати стабільно. Якщо ви маєте проблеми з походами у туалет, то частіше їжте варену кукурудзу з вершковим маслом.

А ще корисні речовини, які містяться в кукурудзі, покращують роботу мікрофлори кишечника, допомагаючи діяти і розвиватися корисним бактеріям.
Кукурудзяна каша – відмінна їжа для малих дітей. Вона дуже смачна, корисна і подобається маленьким вередунам своїм яскравим кольором.
Кукурудза та страви з неї протипоказані при підвищеній здатності до згортання крові і схильності до тромбозів, при тромбофлебіті. Кукурудзу не рекомендують людям із низькою масою тіла, зі зниженим апетитом. Кукурудза протипоказана у період загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x