На Корсунщині надзвичайники відвідали переселенців із Донеччини

На Корсунщині надзвичайники відвідали переселенців із Донеччини

Рятувальники Черкащини продовжують підтримувати та опікуватися вимушеними переселенцями, які приїхали до Черкаської області з території проведення антитерористичної операції. 28 липня психологи Управління ДСНС України у Черкаській області разом з співробітниками Корсунь-Шевченківського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області відвідали таку родину, яка намагається побудувати нову домівку у місті Корсунь-Шевченківський. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Бабуся та дідусь з онуком, тікаючи з рідного міста Дебальцево, прибули на Черкащину в листопаді 2015 року. Додому родина повертатися вже не планує: по-перше, тому, що терористи знищили їхню домівку, а по-друге, скучивши за безпекою та людським теплом, вони усе це знайшли саме на Черкащині.

«Тривалий час шукаючи прихистку в інших областях країни, ми переїжджали з одного регіону до іншого, з однієї оселі до іншої, здавалося, не буде ні кінця ні краю нашим поневірянням, це було дуже важко, і психологічно, і, враховуючи що ми з дідусем пенсіонери-інваліди, фізично, – зізнається переселенка Валентина. – Тут добрі, гостинні та привітні люди – вони допомогли нам із житлом та влаштуватися на новому місці», – говорить жінка.

Співробітники Служби порятунку, відвідавши родину, поспілкувашись та обговоривши життєво-побутові проблеми вкотре, намітили шляхи вирішення першочергових потреб, з якими пообіцяли у найближчий час допомогти літнім людям.

«Рятуючи власне життя, люди фактично покинули усе, що наповнювало їхнє життя: домівки, майно, втратили сусідів, друзів. Тому рятувальники разом із представниками влади та волонтерами всіляко підтримують вимушених переселенців і обов’язково продовжуватимуть робити це в майбутньому», – зазначила психолог Управління ДСНС України у Черкаській області Леся Коротяєва.

Довідково: Від початку проведення антитерористичної операції до Черкащини з Східних областей та АР Крим прибуло понад 14 тисяч переселенців. З першого дня Черкащина намагається різноманітно підтримати постраждалих від збройного нашестя сусідньої держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x