Екоінспекція дослідила воду у «Леськівській канаві»

Екоінспекція дослідила воду у «Леськівській канаві»

26 липня Державною екологічною інспекцією у Черкаській області проведено відбір поверхневої води підвідного каналу до насосної станції, що має просторічну назву «Леськівська канава». Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Нещодавно фото зеленої води з цього місця виклали користувачі у \”Фейсбук\”.

Екоінспекція дослідила воду у «Леськівській канаві» Відділом інструментально-лабораторного контролю проведено вимірювання вмісту розчиненого кисню на повний гідрохімічний аналіз. За результатами вимірювання, вміст розчиненого кисню становить: Кременчуцьке водосховище – 7,4-7,9 мг/дм3, а у підвідному каналі до насосної станції «Леськівська канава» зафіксовано дефіцит розчиненого кисню при нормі не менше 4 мг/дм3 – становить від 1,6 до 2,8 мг/дм3.

Масове розмноження фітопланктону викликає зміну забарвлення води. Зелені і синьо-зелені водорості викликають зелене цвітіння води. Діатомові – жовтувато-буре, червоні (багрянки) – червоне. Цвітіння води – це процес, обумовлений значним (зазвичай набагато вище норми) збільшенням концентрації мінеральних поживних речовин (азот, фосфор, калій і ін.), що надходять у водойми.

Державною екологічною інспекцією у Черкаській області направлені відповідні листи реагування на районні державні адміністрації, Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області, Управління ДСНС у Черкаській області та до Черкаського регіонального управління водних ресурсів для організації ліквідації наслідків, які в подальшому можуть виникнути та спричинити погіршення умов існування водних живих ресурсів.

Питання перебуває на контролі в Державній екологічній інспекції у Черкаській області.

Довідково: «Цвітіння» води — це природне явище, що проявляється в зміні забарвлення води внаслідок масового розмноження мікроскопічних водоростей. Вода з прозорої стає мутнувато-зеленою, а незабаром і зовсім набуває яскраво — зеленого кольору.
Одна із причин цвітіння води — надходження у водойми мінеральних та синтетичних миючих засобів, органічних забруднювачів.
Згідно з положенням про Державну екологічну інспекцію у Черкаській області, Держекоінспекція здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та в разі необхідності здійснює відбір проб води в Кременчуцькому водосховищі на вміст розчиненого кисню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x