Сільські ради Черкаського району планують витратити на ремонт доріг майже 6 млн грн

Сільські ради Черкаського району планують витратити на ремонт доріг майже 6 млн грн

У районі розробляють Програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах та інших доріг Черкаського району на 2016-2017 рр. Її суть – співфінансування з районного та сільських бюджетів ремонтних робіт на дорогах загального користування державного значення. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

— Програма вже написана, залишаються питання в розділі фінансування, яке спрямовуватиметься з районного та сільських бюджетів. Наразі готові виділити кошти на умовах спів фінансування в Думанцях, Хуторах та Чорнявці, — каже начальник відділу економіки, транспорту, ЖКГ та енергозбереження Інна Меланіч.
До речі, на поточний ремонт доріг комунального значення сільські ради у першому півріччі затвердили витрати у сумі 5,8 мільйонів гривень. Перерахувавши свої дохідні частини за півроку, вони додали ще майже 3 мільйони гривень на ці роботи. Приміром, у Червоній Слободі на дорожню інфраструктуру вирішили спрямувати майже 2,6 мільйонів гривень, 965 тисяч – у Хацьках, майже 797 тисяч у Мошнах, 570 тисяч у Руській Поляні, 370 тисяч у Хуторах, 200 тисяч в Леськах, Чорнявці та Дубіївці, 25-100 тисяч виділили в решті сільських рад.

Виконавцями переважно були ФОП Абрамян К. Р., ПП «Наш тракт» та Черкаський райавтодор.
— 407 кв.м площі по вул. Українська майже за 100 тисяч гривень нам відремонтував ФОП Абрамян, — каже степанківський сільський голова Валерій Лисенко. – У цілому роботою я задоволений – недорого, швидко та якісно.

— Дорогу державного значення загального користування Н-16/-Хацьки-Степанки-Хутори, що знаходиться в межах населеного пункту і проходить по вулиці героя України Тищенка, на яку з сільського бюджету було виділено майже 400 тисяч гривень, відремонтував Черкаський райавтодор. Наразі ведемо переговори з діючими підприємцями по питанню ремонту дороги поза межами населеного пункту, оскільки від Дубіївського перехрестя відремонтовано лише 1,5 км2, а ще 2 км треба відремонтувати. Знову будемо укладати договір із Службою автомобільних доріг області, а ремонті роботи виконуватиме Черкаський райавтодор, — каже Хацьківський сільський голова Ігор Чекаленко. — Ми готові й надалі співпрацювати з нашими дорожниками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x