Майже 52 тис черкасців користуються субсидіями

Майже 52 тис черкасців користуються субсидіями

Субсидіями в Черкасах нині користується майже 52 тисячі жителів міста (із них – 36 тисяч призначили тільки в цьому році). За середньо статичними підрахунками її нараховують у розмірі близько 900 гривень. Про це сьогодні на вранішній нараді повідомила директор департаменту соціальної політики Оксана Мовчан. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

За її словами, середній дохід у родинах, які отримують такий вид компенсації сьогодні, сягає 2,2 тисяч гривень.

– Із початку 2016-ого року до органів соціального захисту населення надійшло понад 14 тисяч заяв про призначення субсидії, 750 містянам із різних причин відмовили, – зауважила Оксана Миколаївна. – Кількість заяв порівняно до аналогічного періоду в минулому році збільшилася вдвічі, а кількість призначених субсидій – утричі.

Між тим, на думку Оксани Мовчан, нині необхідно попрацювати над вдосконаленням механізму обміну інформації між різними службами, яка необхідна під час оформлення субсидій.

– Сьогодні важлива робота електронного обміну інформацією між усіма надавачами послуг, – зауважила вона. – Зараз на призначення будь-якого виду пільг одній людині працівнику департаменту в середньому потрібно 2,5 години, тоді як, для прикладу, у Вінниці на це витрачають 20 хвилин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x