«Черкасиводоканал» виплачуватиме борг «Черкасиобленерго» частинами

«Черкасиводоканал» виплачуватиме борг «Черкасиобленерго» частинами

Господарський суд Черкаської області затвердив мирову угоду у справі за позовом ПАТ «Черкасиобленерго» до КП «Черкасиводоканал» щодо заборгованості за надані послуги. У постанові йдеться про те, що «Черкасиобленерго» дозволяє Водоканалу виплачувати понад 4,5 млн грн частинами протягом 9 місяців. Та останніх це особливо не радує, адже нинішні прибутки підприємства перекривають лише половину його видатків. Про це в інтерв\’ю кореспонденту “Нової Доби” розповів директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.

– Як і можна було передбачити, суд ми програли, – говорить директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – Адже існує акт звірки та акт надання послуг. Єдиний плюс цієї мирової угоди в тому, що протягом певного періоду часу до нас не будуть пред’являти санкцій фін характеру, адже це призведе до блокування рахунків і зупинки всієї міської системи водопостачання і водовідведення. Важко відповісти, де ми братимемо ці 528 тисяч щомісяця, але якось спробуємо віднайти. Ми вже й так ущільнилися, як тільки могли: не проводимо ні капітального ремонту мереж, ні санації. і це при тому, що деяким мережам вже понад 100 років. Важко навіть уявити, чим може завершитися така ситуація.

Як запевнив керівник «Черкасиводоканалу», у тому, що підприємство потрапило в таке скрутне становище, винна лише держава, яка заборгувала підприємству понад 94 млн грн.

– Виходить якась парадоксальна ситуація, – обурюється Сергій Володимирович. – З одного боку нам не відшкодовують тих затрат, які ми маємо внаслідок збиткового тарифу, а з іншого – не дозволяють підвищити тарифи, щоб врегулювати ситуацію власними силами. Сьогоднішній тариф відшкодовує лише 52 відсотки собівартості послуги. Він не підвищувався з 2009 року, в той час, як заробітна плата і всі розхідні матеріали, потрібні для забезпечення роботи мережі, зросли більше, ніж удвічі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x