У Черкасах показуватимуть кіно

«Квадрати», «Закон Пелікана» , «Губна помада» та ще 12 фільмів короткогометражного жанру незабаром заполонять Долину Троянд у Черкасах. Так наближається І Черкаський кінофестиваль короткометражного кіно «КіноШот».

На сьогодні відбір короткометражок для участі у конкурсі від «КіноШоту» завершено. Відбіркова комісія, у складі відомого черкаського фотографа Ігоря Єфімова, громадського діяча Наталії Вернидуб і програмного директора фестивалю Андрія Паніченко із понад 100 фільмів відібрала 15.

Оцінювали короткий метр за 4-ма критеріями: режисерська, операторська, акторська робота і оригінальність ідеї, інформують організатори фестивалю.

– В Україні дуже сильна операторська школа. Тому найбільшу увагу ми звертали на критерій «операторська робота», – зазначає член журі Наталія Вернидуб. – Навіть, якщо за першими трьома критеріями фільм не проходив, то були випадки, коли його витягувала саме операторська робота.

Отже, за результатами відбіркового туру, такі фільми черкасці переглядатимуть просто неба: «Закон Пелікана» режисера Євгенії Фікарра, «Дім на краю планети» Олексія Соболева, «Одного разу в Одесі» Ігоря Раздорожного, «Мразь» Дмитра Чухрана, «It’s all the Fault of Brie» Анастасії Супрун, «Сумне обличчя» Романа Кириченка, «Мій хлопчику» Тараса Денисенка, «Один день» Костянтина Петрушенка, «Зірка Давид» Євгена Кошина, «Face Control» Ольги Стуги, «Обрані» Наталії Бєляєвої, «Губна помада» Єлізавети Тельбизової, «Квадрати» Олега Феліпенка, «Жінка в сонці» Андрія Котляра та «Напрокат» Сергія Сторожева.

Саме вони змагатимуться у номінаціях «Кращий фільм», «Краща режисерська робота» та «Кращий сценарій». А фільм, що найбільше сподобається вибагливій аудиторії переможе у номінації «Глядацькі симпатії».

Черкаський фестиваль короткометражного кіно «КіноШот» збере черкаських кіноманів з 19 по 21 серпня. У Долині троянд просто неба показуватимуть фільми, а в кінотеатрі «Салют» проводитимуть творчі зустрічі і майстер-класи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x