Смілянські посадовці переймали досвід об’єднання у полтавських колег

Смілянські посадовці переймали досвід об’єднання у полтавських колег

Нещодавно відбулась робоча поїздка до Омельницької та Недогарківської об’єднаних громад, що на Полтавщині. Метою поїздки було перейняття досвіду об’єднання, візуалізація переваг та недоліків які супроводжують цей складний процес. У заході прийняли участь голови Малосмілянської сільської ради – Іван Пономаренко, Веливояблунівської сільської ради – Тетяна Комнатна, Тернівської сільської ради – Ірина Борисенко, Попівської сільської ради – Володимир Вибивайло, Санжариської сільської ради – Юрій Черненко, голова районного відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Носачівський сільський голова – Віктор Кравченко та керівник апарату райдержадміністрації Олена Ковальська. «Нова Доба» про це дізналася в Смілянській РДА.

Учасники завітали до Омельницької об’єднаної громади, головою якої є всім відома Олександра Шереметьєва, яка з радістю розповіла, що в склад створеної об’єднаної громади входить чотири сільські ради: Омельницька, Демидівська, Запсільська та Рокитненська. Населення об’єднаної громади складає 5658 чоловік. Олександра Іванівна поділилась досвідом об’єднання, зазначила всі переваги та позитивні зміни, що чекають на громади. Наголосила на необхідності та важливості термінового впровадження цього процесу на всіх територіях. Також зазначила, що в цій справі немає місця зволіканню. Треба якнайшвидше провести всі етапи та реалізовувати проекти, розбудовувати свою громаду та наповнювати бюджет новими надходженнями.

Після цього, учасники відвідали ще одну громаду, що зветься Недогарківською. Їх привітно зустріла голова громади – Віра Пащенко. Вона поділилась своїми враженнями від перших результатів роботи, яку вдалось провести в громаді та розповіла, що до складу громади, що налічує 3678 чоловік ввійшло дві сільські ради: Недогарківська та Максимівська. Віра Костянтинівна похвалилась тим, що перші результати роботи вражають своєю масштабністю, адже раніше сільські ради мали надзвичайно мало коштів, для проведення будь-яких ремонтних робіт. А на сьогодні вже ведуться роботи по ремонту та відновленню будинку культури, дитячого садка та школи. До бюджету надходять кошти які направляються на розвиток інфраструктури та покращення добробуту населення громади.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x