На Жашківщині, Лисянщині і Тальнівщині гасили стерню

На Жашківщині, Лисянщині і Тальнівщині гасили стерню

Лише протягом одного дня в різних районах області сталося кілька пожеж стерні. В деяких випадках загорання сухої трави призвело до пожежі надвірних споруд та житлових будинків. Про це «Нова Доба» дізналася в управління ДСНС України в Черкаські області.

1 серпня, о 14:00 на пункт зв’язку Жашківської пожежно-рятувальної частини із села Павлівка, Жашківського району надійшло повідомлення про загорання стерні. Пожежа на території приватного домоволодіння на вулиці Садовій сталася через необережне поводження з вогнем і ще до прибуття на місце події пожежних встигла поширилася на надвірну споруду.

Впродовж 30 хвилин рятувальники Жашківської пожежно-рятувальної частини займання ліквідували. У результаті пожежі вогнем знищено надвірну споруду та стерню на площі 250 м.кв.

Увечері, в селі Свідівок, Черкаського району загорілася суха трава на вулиці Богдана Хмельницького. Певний час на загорання ніхто не звертав уваги, аж поки вогонь не поширився на житловий будинок.

На боротьбу із вогнем оперативно прибули добровільна пожежна дружина ДП «Перемога Нова» із села Будище та місцева пожежна команда із села Мошни. Спільними зусиллями волонтерів пожежу вдалося оперативно ліквідувати та врятувати від знищення вогнем житловий будинок.

Цього ж дня, у тому ж таки населеному пункті та на тій самій вулиці, рятувальники ліквідували пожежу сухої трави та загорання дровника.

За попередніми даними причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем під час куріння.

Аналогічні пожежі бійці ДСНС цього дня ліквідували в селі Хижинці, Лисянського району та селі Гордашівка, Тальнівського району. За попередніми даними причиною цих пожеж також стало необережне поводження з вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x