Уманський посадовець відповідатиме в суді за злочин у бюджетній сфері

Уманський посадовець відповідатиме в суді за злочин у бюджетній сфері

За наслідками досудового розслідування Уманською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Уманської міської ради, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення в бюджетній сфері, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець, на якого покладено обов\’язки щодо укладення з підприємствами й організаціями угод про виконання завдань утримання, експлуатації та ремонту житлового фонду комунальної власності, у листопаді-грудні 2013 року підписав акти приймання-виконання будівельних робіт, достовірно знаючи про їхню невідповідність фактично виконаним обсягам підрядних робіт, внаслідок чого з міського бюджету було зайво перераховано грошові кошти в сумі майже 85 тис грн. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

На вказану суму до посадовця Уманською місцевою прокуратурою заявлено цивільний позов та з метою його забезпечення в ході розслідування кримінального провадження накладено арешт на житло посадовця.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x